Alevi Haber Ajansi

MEB’e çağrı: Gerekli önlemler alınmalı, ders saatleri 30 dakikaya indirilmeli

PİRHA-Eğitim Sen Mersin Şubesi’nin yüz yüze eğitimde geçen 1 aylık süreye dair yaptığı açıklamada, MEB’e öğrencilerin sağlıklı ve güvenli ortamlarda yüz yüze eğitim alması, eğitim emekçilerinin de sağlıklı koşullarda çalışması için gerekli olan tüm tedbirleri eksiksiz alması için Milli Eğitim Bakanlığı’na çağrıda bulundu.

6 Eylül’de başlanan yüz yüze eğitimde 1 ay geride kaldı. Bu süre içinde 200 bine yakın öğrenci ve öğretmen karantinaya alınırken, yüzlerce sınıfta kapatıldı.

Mersin Eğitim Sen’de yüz yüze eğitimde geçen 1 aylık süreye dair basın açıklaması düzenledi. Emek ve Demokrasi Platformu üyelerinin de destek verdiği açıklamayı, sendika başkanı Mahmut Sümbül okudu.

Sümbül, gerek okulların açılması sürecinde, gerekse sonrasında Kovid-19 salgının etkilerinin en aza indirilmesi için gerekli önlemlerin alınmadığını, atılması gereken adımların atılmadığını aktararak, “Bu süre zarfında sendikamızın tüm çağrılarına rağmen okullara ek bütçe sağlanmamış, fiziki altyapı sorunları giderilmemiş, ders saatleri salgın koşullarına göre düzenlenmemiş, derslik sayısı ihtiyaç oranında arttırılmamış, öğretmen ve yardımcı hizmetli istihdamındaki eksiklikler giderilmemiştir” dedi.

Sınıfların düzenli olarak havalandırılması, okul içinde ortak kullanım alanlarının temizliği, bahçe ve açık alan düzenlemelerinin yapılması, öğrenci giriş çıkışlarının düzenlenmesi ve sınıf mevcutlarının azaltılması konusunda ciddi eksiklikler bulunduğunun altını çizen Sümbül, şunları dile getirdi:

“Her okulun ortak kullanım alanlarının, özellikle sınıfların ve tuvaletlerin temizlik ve hijyen koşullarının sağlanması, okul ve şube bazında öğrenci sayısı, öğrenciler arasındaki fiziksel mesafeyi korumak için yeterli alan olup olmadığı, okul servislerinin durumu, eğitim emekçileri, öğrenciler ve velilerin aşılanma oranı gibi gelişmeler, eğitim-öğretimin sağlıklı koşullarda gerçekleştirilebilmesi açısından son derece önemlidir.

Okullarda ek bütçe/ödenek sorununun sürmesi, fiziki altyapı sorunlarının sürmesi yüz yüze eğitimin sağlıklı koşullarda yapılabilmesini engellemektedir. Okulların öğrenci sayısı, sınıf mevcutları, yerleşim yerinin nüfus yoğunluğu, fiziki altyapının yeterliliği gibi pek çok faktör yüz yüze eğitimin sağlıklı yürütülmesine engel olmaktadır.

DERS SAATLERİ 30 DAKİKAYA DÜŞÜRÜLMELİDİR!

Türkiye’deki öğrencilerin önemli bir bölümü kalabalık sınıflarda öğrenim görmektedir. Öğrenci ve öğretmenlerin 40 dakika boyunca yeterince havalandırılmamış sınıflarda maskeli bir şekilde ders işlemesi sağlıksız bir ortam yaratmakta ve bulaş riskini arttırmaktadır. Eğitim emekçileri, öğrencilerimiz ve velilerimiz tarafından ders sürelerinin 30 dakikaya indirilmesi talebi yoğun olarak dile getirilmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı’nı bu konudaki haklı talepler doğrultusunda adım atmaya ve ders sürelerini 30 dakikaya indirmeye çağırıyoruz.”

Sümbül, Eğitim Sen olarak gerek öğrencilerin en doğal hakkı olan sağlıklı ve güvenli ortamlarda yüz yüze eğitim alması, gerekse eğitim emekçilerinin sağlıklı koşullarda çalışması için gerekli olan tüm tedbirlerin eksiksiz alınması taleplerini yineledi.

PİRHA/MERSİN

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak