PİRHA – 15 Temmuz darbe girişiminin ardından İSKİ’den Facebook paylaşımları ve Alevi olması bahane gösterilerek atılan taşeron işçi, kuruma açtığı davayı kazandı.
İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Genel Müdürlüğü’nde 11 yıl taşeron işçi statüsünde çalışan Kenan Aksünger ve Müslüm Kılagöz 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Facebook paylaşımları ve Alevi kimlikleri bahane edilerek hakları verilmeksizin işten çıkarıldı. Aksünger ve Kılagöz kurumu dava etti.
Cumhuriyet’ten Zehra Özdilek’in haberine göre, İstanbul 11. İş Mahkemesi Aksünger’e kıdem tazminatı, ihbar tazminatı, fazla çalıştığı günlerin ücreti ve diğer haklarının İSKİ tarafından ödenmesine karar verdi. Aksünger yaklaşık iki yıldır verilmesi gereken kararın yeni verildiğine değinerek, “Geç verilmiş bir karar olsa da mutlu oldum. Ben o kuruma 11 yılımı verdim. Böyle bir kararın verilmesini bekliyordum” dedi.
“DİRENMENİN GETİRDİĞİ BİR SONUÇ”
Aksünger’in avukatı Tuğba Ütebay da müvekkilinin Alevi kimliği yüzünden işine son verilmesinin ayrımcılık olduğuna değinerek dava açmadan önce İSKİ’yle uzlaşmak istediklerini fakat muhatap bulamadıklarını söyledi. Durumu yargıya taşımak zorunda kaldıklarını dile getiren Ütebay, “İki yıldır bunun mücadelesini veriyoruz. Hakları gasp edilmişti. İşçi hareketi adına direnmenin sonucunun getirdiği bir durumdur bu. Dosyadaki isnatlar gerekçesiz, mesnetsiz ve hukuksuzdu. İş hukuku ile alakası olmayan, tamamen baskının olduğunu gösteren savunmalar yapıldı. İşçinin hakları açısından bir tutarlılığı olmadığı ortaya çıkmıştır. Bu yönüyle de hem 3. Havalimanı’nın direnen işçilerine hem de Flormar işçilerine bir nebze olsun umut olabilir” dedi.
Kılagöz’ün kuruma açtığı dava ise hala devam ediyor.
(HABER MERKEZİ)
Yoruma kapalı.