PİRHA- Olağanüstü Hal (OHAL) döneminde Kanun Hükmünde Kararnameler ile ihraç edilen kamu çalışanları 5-6 Ekim’de “KHK’liler Büyük Buluşması”nda bir araya gelecek.
Ankara Yılmaz Güney Sahnesi’nde gerçekleşecek olan buluşmaya Türkiye’nin dört bir yanından OHAL döneminde yayınlanan kararnamelerle işini kaybeden kamu emekçileri katılacak.
“Hukuk Düzleminde KHK’li Sorunlarının Tartışılması”, “Öteki Olmak”, “KHK’lerin Yol Açtığı Sosyal Psikolojik Ekonomik Sorunlarının Yansımaları”, “Hukuk Masası”, “Serbest Kürsü”, “Sokak Eylemleri”, “Örgütle Direnmek”, “Sosyal Medya Eylemciliği ve KHK TV”, “Hukukla Direnmek” başlıklarında düzenlenecek oturumlarda konuşmacılar OHAL sürecinde yaşadıkları hak ihlallerini paylaşacak, çözüm önerilerini tartışacak.
Buluşmada yürütülen tartışmalar raporlaştırılarak bir kitap haline getirilecek. Buluşmaya siyasi partilerin temsilcileri davet edilirken, İçişleri Bakanlığı tarafından yerine kayyım atanan Van Belediye Eş Başkanı Bedia Özgökçe Ertan, Cumartesi Anneleri, tutuklu askeri okul öğrencilerinin anneleri Melek Çetinkaya, Aylime Aslı Demir, Nurşen Türkmen ve kapatılan Gündem Çocuk Derneğinden Ezgi Koman da konuşmacı olarak katılacak.
“DESTEK VE DAYANIŞMANIZI BEKLİYORUZ”
KHK’li Platformları tarafından yapılan çağrıda, “Yurttaşlık ve yaşam hakkı elinden alınan bizler, ilk kez Türkiye genelinde katılıma açık bir etkinlikle bir araya gelmeyi planlıyoruz. Çoğulculuğumuzdan aldığımız güçle sesimizin ülke çapında duyulması için destek ve dayanışmanızla sizi yanımızda hissetmek istiyoruz” denildi.
Etkinlikte sadece KHK’lilerin sorunları ve çözümlerinin tartışılmayacağı, birçok önemli sorunun tartışılmasının kanallarının açılacağı belirtilerek, etkinliğin demokrasi, hukuk ve toplumsal barışın kalıcı bir şekilde tesis edilmesine de katkı sağlaması yönünde temenni paylaşıldı.
“ÇOCUKLARIMIZIN MASUMİYETİNİ ANLATMAK İÇİN KATILACAĞIZ”
Buluşmaya katılacak tutuklu askeri okul öğrencilerinin annelerinden Melek Çetinkaya, seslerini duyurmak, çocuklarının masumiyetini anlatmak için buluşmaya katılacaklarını söyledi. Adalet istediklerini, çocuklarının adil ve tutuksuz yargılanmasını istediklerini vurgulayan Çetinkaya, yaşadıkları süreci şöyle anlattı:
“İddianame çok geç hazırlandı, mahkemeye de geç çıkarıldılar. Delil sunmamıza rağmen delillerimiz kabul edilmedi, o gece çocuklarla olan tanıklarımız dinlenmedi. İddianamede bile çocuklarımızın masum olduğu ortadaydı. 6 ayda müebbet verildi. Hakim kararı baştan vermişti, emirle hareket ediyordu. Oysaki çocukların İstiklal Marşı okuduğu videolar vardı, onları duruşmada birlikte izleyebilirdik. Kısa savunma hakkı verildi, avukatlara bile 20 dakikayı geçmesin diye uyarıda bulundu hakim. Hiçbir şekilde adil yargılama olmadı.”
Zor bir süreç yaşadıklarını, nereye gitseler kapıların yüzlerine kapandığını belirten Çetinkaya, “İnsanlar çocuklarımızın masum olduğunu bildiği halde seslerini çıkaramadı. Çocuklarımız masum olduğu halde hakkımızı arayamadığımız bir süreçti, hala da öyle. O gece hayatını kaybeden çocuklarımıza da ‘şehitlik’ verilmesini istiyoruz. Hakkımızı alana kadar mücadeleyi sürdüreceğiz” dedi.
(HABER MERKEZİ)
Yoruma kapalı.