PİRHA- Kadınların televizyon ve sosyal medya üzerinden hedef alınmasını değerlendiren HDP Mersin İl Eş Başkanı Gülbahar Şöfer, nefret dilinin iktidardan beslendiğine dikkat çekerek, “Sevginin, hoşgörünün, barışın, kardeşliğin dilinin egemen olması için bu dönemde daha fazla yan yana durmalıyız” dedi.
Haberin videosu;
Gazeteci Nevşin Mengü, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, oyuncu Berna Laçin’in de içinde olduğu gazeteci, siyasetçi, sanatçı kadınlara yönelik twitter üzerinden ağır hakaret ve taciz içeren paylaşımlar olmuştu.
AKP’ye yakın isimler, “Biz bir daha sokağa çıkarsak eğer, kimleri toplayacağız, listelerden haberiniz var mı sizin, ailenizi nasıl koruyacaksınız? Karınızı, çocuklarınızı nasıl koruyacaksınız bizden? Erdoğan’ın bir damla kanına milyonlarca kan dökülür bu ülkede” gibi ifadeler kullanmıştı.
Konuya dair PİRHA’ya değerlendirme yapan, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin İl Eş Başkanı Gülbahar Şöfer, Covid-19’la mücadele edildiği bir dönemde, diğer taraftan Türkiye’de uzun bir süredir var olan sorunların gittikçe derinleşmeye başladığına dikkat çekerek, “Bunların başında siyasi kriz var. İkincisi ekonomik sorunlar ve üçüncüsü kadın, demokrasi sorunu yaşanıyor” dedi.
“KADINLARA DÖNÜL SİSTEMATİK BİR SALDIRI, NEFRET VE ERKEK DİLİ KULLANILIYOR”
Şöfer, televizyon ve sosyal medya üzerinden kadınlara dönük nefret diline değinerek şunları ifade etti:
“Geçtiğimiz günlerde sosyal medya üzerinden aydınlara, siyasetçilere, gazetecilere dönük nefret dilinin kullanılmasında görebiliyoruz. İktidara yakın bir televizyon kanalında nefret dili kullanarak suç işliyor. Kime ve kimlere karşı yapılıyor. Bu aralar neden darbe girişimi söylemi bu aralar çok yazılıp çizilmeye başlandı. Bir algı operasyonudur gidiyor. Açıktır ki yönetememe ve bir siyasi krizin ortaya çıktığı artık aşikar. Ama ne yazık ki bu dile getirmenin linç edilme, işten atılma, cezaevine girme gibi bir karşılığı oluyor. Son dönemde kadın siyasetçilere, gazetecilere, aydınlara, sanatçılara dönük bu saldırı ve nefret dilini sadece birkaç kişinin yaptığı bir şey olarak normalleştirmek ve böyle görmemek gerekiyor. Çünkü burada sistematik bir saldırı, nefret ve erkek dilinin kullanıldığını görmekteyiz. İktidara dönük bir eleştiriye toplu tecavüze varan saldırıya dönüşebiliyor. Bu durumun ne kadar ciddi olduğunu görmemiz gerekiyor.”
Şöfer, son olarak “ Bu anlayışa karşı sesimizi daha gür ve güçlü çıkarmamış gerekiyor. Çünkü uzun bir süredir ayrıştırılmışız. Artık buna bir dur demek gerekiyor. Toplumun adalet, demokrasi, eşitlik isteyen tüm kesimleriyle birlikte bir araya gelip sorunların çözümü için çaba sarf etmeliyiz” dedi.
PİRHA/MERSİN
Yoruma kapalı.