SADAT A.Ş’nin kontrgerilla faaliyet yürüttüğü üzerinde duruluyor. Lice’deki bir köyü yakma iddiasıyla gündeme gelen ve kendilerini ‘askeri danışmanlık şirketi’ olarak tanıtan SADAT A.Ş’nin Yönetim Kurulu Başkanı emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi, Özgür Suriye Ordusu ile görüştüklerini kabul etmiş ve “Onlar yardım talep etti biz de devlete ilettik” demişti.
Toker, bugün yayınlanan yazısında, konuya değinerek “Bir okurumun mesajıyla haberdar oldum. Sadat A.Ş. başlığını taşıyan 11 Temmuz 2016 tarihli yazıma, gazetemizin internet sitesinden artık erişilemiyormuş. Gerçekten de yazıyı okumak isterseniz, tıkladığınız sayfada, “İstanbul 5. Sulh Ceza Hâkimliği’nin kararı gereği yayından kaldırılmıştır” ibaresi çıkıyor.
Bu kararın başvurucusunu ve hukuksal gerekçesini biliyor değilim” dedi.
Yazı, daha sonra Erdoğan’ın danışmanlığına getirilen özel harpçi emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi’nin kurduğu ve kendi internet sitesinde gayri nizami harp kursu verdiğini duyuran şirketi anlatıyordu.
Toker, SADAT A.Ş’nin kendi web sitesinde yer alan danışmanlar bölümünün de kaldırıldığını anlatıyor. Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Nevzat Tarhan’ın psikolojik savaş alanında, Prof. Mehmet Zelka’nın da ekonomi alanında şirkete danışmanlık verdiği web sitesinde belirtiliyordu.
Toker yazısında konuyla ilgili olarak şunları belirtmiş:
“İki akademisyen danışman, şirket ile yollarını mı ayırdı, yoksa şirket kurucusu Tanrıverdi’nin Cumhurbaşkanı danışmanlığına atanmasının ardından mı bu değişiklik yapıldı bilmiyoruz.
Bir hatırlatmaya daha yer verip bu konunun başkanlık tartışmasındaki muhtemel yerine de değinelim. Bu atamanın ardından Tanrıverdi, Sadat A.Ş’nin yönetim kurulu başkanlığından 15 Ağustos’ta ayrıldı. Yerine Ali Kamil Melih Tanrıverdi başkanlığa getirildi. Şirket kararı 26 Ağustos tarihli Ticaret Sicili gazetesinde yayımlandı.”
Yeni anayasa değişikliği tartışmasında SADAT A.Ş’nin olası yerine değinen Toker Habertürk gazetesinin dünkü manşet haberi “ABD modeli istihbarat” başlığını taşıyan haberine yer veriyor:
“Bülent Aydemir imzalı habere göre istihbaratın yeniden yapılandırılmasına ilişkin taslak çalışma tamamlanmış. Ancak “düğmeye basmak için, başkanlık/cumhurbaşkanlığı sistemi odaklı anayasa değişikliğinin hayata geçirilmesi bekleniyor”muş. Değişiklikle birlikte, “İstihbaratın patronu ve koordinatörü Cumhurbaşkanlığı’na bağlı Ulusal Güvenlik Direktörü olacak”mış. Haberde UGD olarak kısaltılan Ulusal Güvenlik Direktörlüğü’ne elektronik istihbaratın bağlanacağı belirtiliyor.
Şu an Cumhurbaşkanlığı odaklı olarak öngörülen UGD, eğer başkanlığa geçilemezse Başbakanlık’a bağlı olarak çalışacakmış.
Bu yeni gelişmeye bağlı olarak, UGD tasarımında; Başdanışman Tanrıverdi ve/veya Sadat A.Ş’nin doğrudan ya da dolaylı yerinin ne olacağı, tartışmaya değer meşru bir soru olarak karşımıza çıkmaktadır.”
Yoruma kapalı.