PİRHA- Bornova Dersimliler Kültür ve Dayanışma Derneği ve PSAKD Bornova Şubesi okula başlayacak öğrencilere yönelik kampanya sonrasında toplanan çantaları ihtiyaç sahiplerine iletti.
Bornova Dersimliler Kültür ve Dayanışma Derneği ile Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Bornova Şubesi yeni eğitim yılında çocukları okula başlayacak ihtiyaç sahibi ailelerle buluşarak, toplanan çantaları kendilerine iletti.
Bornova Dersimliler Kültür ve Dayanışma Derneği’nin binasındaki buluşmaya dernek başkanı Barış Çelik, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Aslan, CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü Hacer Foggo, Eğitim Sen İzmir 4 Nolu Şube Başkanı Şuayip Vayiç ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.
TEK DİN- TEK MEZHEP UGULAMASI
Buluşmada ilk söz alan Eğitim Sen İzmir 4 Nolu Şube Başkanı Şuayip Vayiç, iktidarın tek din-tek mezhep ideolojisi ile yeni bir toplum inşa etmek istediğine vurgu yaparak, “İktidar kültür ve eğitim anlamında başarı sağlayamadığını defalarca söylemişti. Kültür alanında konserlerin, festivallerin yasaklanması, filmlerin yasaklanması kısıtlanması devam ediyor. 4+4+4 sisteminin esas amacı imama hatipleri aktif hale getirip çocukları oraya yönlendirmekti. İktidar bu alanda başarılı olamayınca bütün okulları imam hatipleştirmek istedi. Tek mezhep, tek dinli projelerini çocuklarımızın yaşamına sokmaya çalıştı. Okullara imam atayarak Diyanetin kadrolarını görevlendirme yaparak bu projeyi hayata geçirmeye çalışıyorlar. Yapılmaya çalışılan şeyle tek dinli, mezhepli eğitim okullarımıza sokulmak isteniyor. Geç kalınmış gibi görünmese tavır koymazsak yarın başka şeyler için koyacak tavrımız olamayacak. Bölge mitingini merkezi miting haline getirmenin çalışması içerisinde olacağız” diye konuştu.
16 EYLÜL MİTİNGİNE ÇAĞRI
Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Aslan, devletin farklı inançlara dayatmada bulunmasına tepki göstererek bu alanın sivil alana bırıkılması gerektiğini ifade etti. Aslan, okullara imam atanmasına karşı 16 Eylül’de İzmir’de gerçekleşecek mitinge çağrıda bulunarak, “Kimsenin inancını, rengini reddetmeden bir arada yaşama amacımız var. Alevi de Sünni, inanan da inanmayan da kendisine göre çocuklarını yetiştirsin. Devletin bir inancı dayatmaması lazım. Devlet zorla bize bir inancı dayatmasın ve inancı sivil alana bıraksın. Kim nasıl inanıyorsa birlikte yaşamaya ihtiyacımız var. Ailelerin okul masrafları gittikçe artıyor ve devlet halkı muhtaç hale getiriyor. 16 Eylül de birlikte yaşanabilir bir dünya için ses çıkaralım” dedi.
“KRİZDEN EN ÇOK ÇOCUKLAR ETKİLENİYOR”
CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü Hacer Foggo ise ekonomik krizden en çok çocukların etkilendiğini söyledi. Dayanışmanın yaygınlaşmasının değerli olduğunu sözlerine ekleyen Foggo, “Ekonomik krizden en çok etkilenen çocuklar oluyor. Görüştüğüm her aile çocuğuna nasıl bir beslenme koyacağıma dair dert yanıyor. Bu devletin görevi. 2022’de 14.8 milyon insanın yetersiz beslendiğini paylaşıldı. ÇEDES projesi gündeme geldi. Sesimizi duyurabileceğiz çok önemli bir miting. Okulda yemek kampanyasını yüksek sesle dillendirmememiz gerekiyor. Çalışanlar da yoksullaştığı için çocukların beslenmesine maaşın yarısı gidiyor. Örgütlülükle bunu seslendirmek gerekiyor. Bu kampanya çok değerli. Dayanışmanın tüm ülkede yaygınlaşması gerekiyor. Birbirimizin yalnız bırakmamanız gerekiyor” şeklinde konuştu.
Konuşmalar ardından toplanan çantalar ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.
PİRHA/İZMİR
Yoruma kapalı.