PİRHA- B2Press’in paylaştığı verilere göre; 2021 yılında 52 milyar tek kullanımlık maske üretildi. Okyanusların korunması adına araştırmalar yapan OceansAsia kuruluşu, okyanuslarda yaklaşık 1,6 milyar maskenin olduğu bilgisini paylaştı. Sadece bir maskenin tamamen yok olması için 450 yıl gerekiyor.
Tek kullanımlık maskeler Covid-19 pandemisiyle birlikte hayatımızın bir parçası haline geldi. Okyanusların korunması için çalışmalar yürüten OceansAsia kuruluşu okyanuslarda 1,6 milyar maskenin yüzdüğünü söylüyor. Canlı ekosistemini tehdit eden maskelerin 4 bin 680 ila 6 bin 240 ton arasında ek bir deniz kirliliğine yol açtığı tahmin ediliyor. Tek bir maskenin doğada tamamen yok olması ise; 450 yıl zaman alıyor.
SADECE 2021 YILINDA 52 MİLYAR MASKE ÜRETİLDİ
Online PR Servisi’nin incelediği rapora göre; artan deniz kirliliğiyle beraber 2050 yılında denizlerde canlıdan daha çok plastik atık bulunacağı tahmin ediliyor. 2021 yılında toplam 52 milyar tek kullanımlık maske üretildiği ve bu maskelerin yok olma süresi 450 yıl alacağı sebebiyle deniz canlılarını ciddi anlamda kirlilikle baş başa bırakacağı söyleniyor.
MASKE TELLERİNİ DENİZ CANLILARI YUTUYOR
B2Press’in incelediği raporda; deniz canlıları tarafından yutulan plastik atıklar insan sağlığı açısından ciddi bir risk oluşturuyor. Maske tellerinin de balık ve kuşlar için boğulma tehdidi olduğu ve maskelerin kaplumbağalar tarafından yiyecek olarak algılanarak tüketilmesine sebep oluyor.
ÇİN, 2020 YILININ NİSAN AYINDA GÜNLÜK 450 MİLYON MASKE ÜRETİMİ YAPTI
Dünya Sağlık Örgütü’nün pandemiyi resmi olarak ilan etmesiyle maske kullanımını dünyada zorunlu kılmış ve böylelikle tek kullanımlık maske üretimi başlamıştı. Veriler incelendiğinde en çok maske üretimi yapan ülkelerin başında Çin geliyor. Buna göre 2020 yılının Nisan ayında günlük maske üretimi 450 milyon olarak kayıtlara geçiyor.
(HABER MERKEZİ)
Yoruma kapalı.