PİRHA- Şuhut ilçesine bağlı Kayabelen Köyü Muhtarı Kurtuluş Şencan, halkın artık birleşmek istediğini belirtti. Şencan, Köylerinin en büyük sorununun su olduğunu belirterek, “Devletten yardım almadan bu sorunu çözmek ve köyümüzde kooperatif kurmak istiyoruz” dedi.
Afyon’un Şuhut ilçesine bağlı bir Alevi yerleşkesi olan Kayabelen Köyü Muhtarı Kurtuluş Şencan, yaşadıkları sorunlarla ilgili PİRHA’ya konuştu.
“TOPLUM ARTIK AYRIŞMALARA KARŞI, BİRLEŞMEKTEN YANA ”
Yoğunlukla Alevilerin yaşadığı Kayabelen köyünde muhtar seçildiğini belirten 35 yaşındaki Kurtuluş Şencan, “Muhtarlıkta tek adaydım. Köylülerimiz bana layık gördüler. Tek aday olmamda temel sebep bence bu halkın artık birleşmek istemesi bazı şeylerde ikiliklerin kalkması şekilde değerlendiriyorum” dedi.
“KÖYÜMÜZDE TEK MUHTAR ADAYI ÇIKMASININ ÇOK GÜZEL YANSIMALARI OLDU”
Seçimin çok güzel ve yoğun katılımla gerçekleştiğini belirten Şencan, “Tek aday olmamım dışarıya yansıması da güzel oldu diye düşünüyorum. Bizim genelde Özel İdare ile işlerimiz oluyor Özel İdareden biz bir şey talep ettiğimde ‘sen Kayabelen muhtarı mısın? Sen tek aday çıkmışsın, çok güzel başarılar dileriz’ diyorlar. Mesela biz greyder istiyoruz hemen akabinde geliyor. Çok güzel yansıması oldu diye düşünüyorum” şeklinde ifade etti.
“YAYLAMIZDAN KÖYÜMÜZE SU GETİRMEK İSTİYORUZ”
Havaların kuraklaşması nedeniyle köylerinde su sorunu başladığını belirten Şencan, “Yaylamızdan su indirmek istiyoruz. Devletten yardım da istemedik halkımız o konularda çok iyi, herkes elinden geleni yapar. Köy halkının yardımlarıyla yapalım dedik fakat bir rapor çıkması gerekiyor. Tabii ki bunu başarırsak en büyük yaptığımız hizmet bu olacak” diye konuştu.
Aday olarak çıktıklarında şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim olacaklarını belirtiklerini vurgulayan Şencan, “Ne yaptığımızı, gelir giderin ne olduğunu kapıda bir panomuz var aylık olarak kapının önüne asacağız” dedi.
“TASARRUF TEDBİRLERİ KÖYLERE OLUMSUZ YANSIYACAK ”
Köylülerin bir arada oturup, çay içip sohbet edebilecekleri bir yerlerinin olmasını istediklerini söyleyen Şencan, “Bir yerimiz var ama bunun için bütçe lazım. Çatısı kapalı açık bir yerimiz var. Oranın çevresini kapatıp bir yer yapalım diye düşünüyoruz. Onun haricinde gençler için bir futbol sahamız var onu biraz daha güzelleştirebilmek ve köyümüzde çocuklar için bir park yeri var bakımı gerekiyor onun içinde bilgi verdik bakımını yapacaklar” diye belirtti.
Devletin tasarruf tedbirleri açıklandığında köylülere hizmet götürmek için para aktarılmadığı bilgisini de veren Şencan, “Zor bir dönem olacak gibi gözüküyor” dedi.
“KÖYÜMÜZDE KOOPERATİF KURMAK İSTİYORUZ”
Kurtuluş Şencan, konuşmasının devamında şunları kaydetti:
“Köyümüzde bir kooperatif kurmak istiyoruz. Örneğin burada yoğunlukta patates, ona yakın bir üretim olarak da buğday yetişiyor. Herkesin elinde 5 ton, 20 ton patates var Dışarıdan bir aracı geldiğinde 5 tane ayrı fiyat veriyor. 10 tona ayrı 20 tona ayrı fiyat veriyor. Eğer köyümüzde bir kooperatifleşme olursa örneğin bizim 100 ton patatesimiz var fiyatı da biz belirleriz. Çiftçilerimiz kazanılmış olur. Kooperatifin faydalarından yararlanırız. Mazotu, gübreyi, tohumu kendimize alırız bu şekilde düşüncelerimiz var. Zor bir şey değil ama halkı inandırmak önemli.
“YILGINLIĞA KAPILMAYALIM”
Benim gibi seçilmiş olan genç arkadaşlara da buradan bir çağrıda bulunmak istiyorum. Tabii sorumluluk çok zor, çok ağır bir görev. Zaman zaman yılgınlık oluyor. Mesela negatif bir eleştiri olduğu zaman yılgınlık oluyor ama yılgınlığa kapılmayalım. Kendi gençliğimizi, dinamikliğimizi kullanalım. Herkese başarılar.”
Cebrail ARSLAN/AFYON
Yoruma kapalı.