PİRHA-Avusturya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF)’nun üye derneklerinden olan Viyana Alevi Toplumu Derneği 13 Haziran tarihinde 6. Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Sonuç bildirgesini yayınlayan dernek, yeni dönemde yapacağı kampanyaları ve çalışmaları açıkladı.
13 Haziran 2021 tarihinde 6. Genel Kurulu’nu gerçekleştiren Viyana Alevi Toplumu, genel kurul sonuç bildirgesini açıkladı.
“Başarıdan başarıya Viyana Alevi toplumu 6. Genel Kurul Sonuç Bildirgesi” şu şekilde:
“Genel Kurul, başından sonuna kadar ufuk açıcıydı ve coşkulu bir atmosferde birlik ve dayanışma ruhuyla tamamlandı. Önceki kurumlar (yönetim, denetim ve disiplin kurumları), korona salgınına rağmen iki yıl boyunca Alevilik aşkıyla gönül rahatlığı içinde tamamladıkları görevlerini Genel Kurul’a sundular, kendi özlerini Dar’a çektiler. Yeni seçilen yönetici kurumlar da, Genel Kurula taşınmış bu görevi aynı Alevilik aşkıyla devraldılar.
Genel Kurul sadece Viyana Alevi Toplumu Derneği’nin genel faaliyetlerini değerlendirmekle kalmadı, aynı zamanda güncel ve gelecek için perspektif sunan yeni kampanyalar yürütmek amacıyla özel görev alanlarını da belirledi.
YENİ YÖNETİMİN SÜRDÜRECEĞİ YENİ KAMPANYALAR VE ÖZEL GÖREV ALANLARI
Yeni yönetimin sürdüreceği yeni kampanyalar ve özel görev alanları kısaca şunlardır:
- UNESCO’nun 2021 yılını “Hace Bektaş Veli’yi, Yunus Emre’yi ve Ahi Evren’i Anma Kararı”nı iyi değerlendirmek için Aleviler’e hem büyük bir fırsat doğuyor, hem de büyük bir görev düşüyor. Buradan hareketle Aleviliğin Anadolu’daki felsefi ve sosyal kurumsallaşmasının temellerini atmış bu üç önderi anmayı ve onların ilkelerini topraktan çıkararak insanlığa taşımak için büyük ve yaygın kampanyalar yürütülecektir.
- Aleviliğin ve Aleviler’in en önemli kurumlarından biri ve kişiler-arası “İkrar Kapısı” olan Musahiplik (Yol-Kardeşliği) kendiliğinden sönmüştür ve önceki biçimiyle yeniden kurulmasının koşulları da yoktur. Bu nedenle Musahipliğin yani Yol-Kardeşliği’nin temel ve amacının birlik ve dayanışma olduğunu anlarsak, kurumlar-arası Musahipliğin yani Yol-Kardeşliğinin günümüz ve gelecek açısından olağanüstü değerde yeni bir perspektif olduğunu da anlamış oluruz. Çünkü önceden kişiler-arası olan İkrar (birlik) ve dayanışma, şimdi kurumlar veya dernekler arasında yaşanacak ve böylece birlik ve dayanışmanın ekseni genişleyecek ve dinamizmi büyüyecektir. Kurumlar-arası Musahiplik yani Yol-Kardeşliği önümüzdeki Tüzük Kurultayı’da tüzüğümüze de eklenecektir. Bundan daha güzel ne olabilir?
- Örgütlenmede yeni kurumlaşmalara gidilecektir. En temel kurumlar tabii ki varlıklarını sürdürecektir. Fakat bu temel kurumların görevlerini hafifletmek ve üretken insan potansiyelini derneklerde birleştirmek için gençlikten kadınlara, sosyal, kültürel ve sanatsal alanlardan sportif alanlara kadar pek çok yeni örgütlenmeler üzerine düşünmek ve örgütlenmeye gitmek, gelecek açısından kaçınılmazdır.
- Aleviler’in tarihi katliamlarla doludur. Egemen sınıflar bu katliamların üzerini her zaman örtmek istediler ve isteyeceklerdir. Fakat hepimiz biliyoruz ki, Aleviler üzerinde yeni katliam planları ve provokasyonlar bitmiş değildir. Bu nedenle de bugün, her zamankinden daha çok birlik zamanıdır. Bu birlik, Serçeşme’nin yolundan giderek akıl ve bilim gözüyle bugüne ve geleceğe bakmayı gerektirir. Böylece, tarihte yaşanmış Alevi katliamlarının politik ve zihinsel arka-planını iyi anlamak, yeni kuşaklara ve dünyaya anlatmak bizim görevimizdir.”
(HABER MERKEZİ)
Yoruma kapalı.