Alevi Haber Ajansi

Yeşilçam’ın usta sanatçısı Münir Özkul yaşamını yitirdi-VİDEO

PİRHA – Yeşilçam Sineması’nın usta oyuncularından Münir Özkul, 93 yaşında İstanbul’daki evinde hayatını kaybetti.  Münir Özkul, 2003 yılından bu yana KOAH ve demans hastalığı ile mücadele ediyordu.

Haberin videosu

“Mahmut Hoca” ve “Yaşar Usta” gibi Yeşilçam’ın unutulmaz karakterleriyle özdeşleşen, özel ve devlet tiyatrolarında birçok önemli oyunda sahneye çıkan yaşamı boyunca 210 filmde oynayan Özkul, İstanbul’daki evinde 93 yaşında yaşamını yitirdi.

KOAH ve demans hastalığı ile mücadele eden Özkul, 2003 yılından bu yana kameraların önüne çıkmıyordu. Bakırköy’de kendisine ait evde hayatını sürdürüyordu. Beyin fonksiyonları yavaşladığı için, yutkunma ve yemek yeme problemi yaşayan Özkul, zaman zaman hastaneye kaldırılarak tedavi ediliyordu.

Münir Özkul’un kızı Güner Özkul, usta sanatçının 7 Ocak Pazar günü Teşvikiye Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacağını açıkladı.

Münir Özkul Kimdir?

15 Ağustos 1925 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Münir Özkul, tiyatrodaki ilk sahne deneyimini 1940 yılında Bakırköy Halkevi’nde yaşadı. 1948 yılında Ses Tiyatrosu’nda sahnelenen “Aşk Köprüsü” oyunuyla profesyonelliğe ilk adımını atan Özkul, daha sonra Muhsin Ertuğrul yönetimindeki Küçük Sahne’ye geçti. Usta oyuncu, İstanbul Devlet Tiyatrosu ve Ankara Devlet Tiyatrosu’nun da aralarında olduğu bazı tiyatrolarda sahneye çıktı.

“Mahmut Hoca” ve “Yaşar Usta” gibi Yeşilçam’ın unutulmaz karakterleriyle özdeşleşen, özel ve devlet tiyatrolarında birçok önemli oyunda sahneye çıkmış ve yaşamı boyunca 210 filmde oynamıştır.  (HABER MERKEZİ)

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak