Alevi Haber Ajansi

İhraç edilen eğitimcilerden dayanışma sergisi

PİRHA- Mersin’de Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen eğitim emekçileriyle dayanışmak için resim sergisi açıldı. Dayanışma sergisinde konuşan ve eserleri ile de katkı sunan ihraç edilen eğitim emekçisi Ümit Aslan, “12 Eylül’de hapis yaşamış bir babanın oğluyum. Yokluğu ve yoksulluğu çok iyi biliyorum. Dayanışmanız için çok sağolun” dedi.

Eğitim Sen Mersin Şubesi’nde mesleğinden ihraç edilen eğitim emekçileriyle dayanışmak için sendika binasında resim sergisi açıldı. 29 Nisan-6 Mayıs tarihleri arasında devam edecek olan resim sergisinde elde edilecek gelir ihraç edilen eğitim emekçilerine aktarılacak.
Serginin açılışında konuşan Eğitim Sen Mersin Şube Sekreteri İsmail Usluoğlu, “Eğitim-Sen’li arkadaşlarımız üreten, paylaşan bir örgütlülüktür. Tüm haksızlıklara karşı direnen bir örgütlülüktür” dedi.


Dayanışma sergisine eserleri ile katkı sunan, ihraç edilen eğitim emekçisi Ümit Aslan ise, “12 Eylül’de hapis yaşamış bir babanın oğluyum. Yokluğu ve yoksulluğu çok iyi biliyorum. İhraç edilen ve tek çalışan arkadaşlarımız için geçim sıkıntısı çok güç. Dayanışmanız için çok sağolun” ifadelerini kullandı.

Dayanışmada sergisinde; Ahmet Karabulak, Kadir Akyol, Muazzez Bengisu, Müslüm Teke, Nihal Şahin Göl, Tansel Alp, Veli Mert, Aliye Altunbilek, Hasan Basri İnan, Mazlum Cabir Uluyol, Muhammet Elvan, Nesibe Güneş, Özgür Eryılmaz, Ümit Aslan, Zehra Gürler’in resimleri yer alıyor.

Diren Keser/MERSİN

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak