Alevi Haber Ajansi

HDP Dersim Milletvekili Önlü’den PİRHA’ya ziyaret-VİDEO

PİRHA- HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü, Pir Haber Ajansı’nın İstanbul Merkez ofisini ziyaret etti. Önlü ziyaretinde PİRHA’nın Alevi toplumu için önemini dile getirerek, “Pir Haber Ajansı Dersim’e moral verdi. Bu zorluklar içinde bir nefestir, bir moraldir” dedi. Haber Müdürü Turabi Kişin de Önlü’nün ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Dersim milletvekilinin ajansımızı ziyaret etmesi bizim için anlamlı. Çok değer biçiyoruz” dedi.  

HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü, Pir Haber Ajansı’nın İstanbul Merkez ofisini ziyaret etti. Önlü, PİRHA Haber Müdürü Turabi Kişin, Haber Şefi Nilgün Mete ve diğer PİRHA çalışanları tarafından karşılandı. Önlü, “En çok ezilen ve sesi kısılan Alevi toplumuna ses olma cesaretini göstermesinden dolayı PİRHA çalışanlarını kutluyorum” dedi.

“AJANSIN ADININ PİRHA OLMASI ANLAMLI” 

Önlü, ajansın adının PİRHA olmasının çok anlamlı olduğunu belirterek, “Dersim milletvekili oluşumdan dolayı benim için çok anlamlıdır. Pir gibi yetişen, pirin duyarlılığıyla, pirin paklığıyla, pirin yüreğiyle, pirin eşitliğiyle, hakkaniyetiyle isim de tam kendini çağrıştırıyor” dedi.

“Basında tam da buna ihtiyaç var. Adaletli, tarafsız, objektif, ezilenin, mazlumun, toplumun temel sorunlarını dile getiren, onu yayan, onu kendine dert eden bir ajansın pir ismiyle çıkması anlamlıdır benim için” diyen Milletvekili Alican Önlü, “Bütün toplum için, bütün demokratik kamuoyu için ihtiyaç ve Alevi toplumu açısından daha çok önemsiyoruz. Yani sadece bir ajansın ötesinde bir yakınlık var.” ifadelerini kullandı.

“BU ZOR SÜREÇTE CESARETLİ OLMAK TAKDİRE ŞAYANDIR”

Sarayın, basını baskı altına aldığını, susturduğunu vurgulayan Önlü, PİRHA çalışanlarına başarılar dileyerek şunları ifade etti:

“Muhalif basın kapatıldı. Tam da böyle bir süreçte, bu kadar zor bir süreçte en çok ezilen ve sesi kısılan Alevi toplumuna ses olma cesaretini göstermesinden dolayı PİRHA çalışanlarını kutluyorum. Hepinize başarılar diliyorum. Yine Alevi toplumunun mutlaka genel basında sesini duyuran, sorunlarını gündemleştirmek isteyen yayın organları vardı. Bunların başında da görsel yayın olarak Tv10 geliyordu. Kapatıldı. Gazeteler vardı, imkansızlıktan ve baskıdan dolayı yayın yapamaz hale geldiler. Tam da bu kadar zor süreçte böyle bir cesareti göstermek takdire şayan bir çalışmadır.”

Bu son dönemde OHAL ile beraber en çok tutuklamanın, ihraçların Derim’de yaşandığını söyleyen Alican Önlü, “Bu kadar antidemokratik uygulamaların dışında bir ses duymak gerçekten moraldir. Pir Haber Ajansı da böyle bir moral verdi Dersim’e. Bu zorluklar içinde bir nefestir, bir moraldir” diye konuştu.

“Dersim ve Alevi duyarlılığıyla haber yapma da ayrıcalıklıdır” diyen milletvekili Önlü, “Bütün herkes haber yapıyor ama haberde kullanılan dil, argümanlar, zamanlama önemli. Alevi toplumunun kültürünü, dilini, inancına önceliklerini haber diline yansıtmak, öncelemek apayrı, diğer ajanslardan biraz daha farklı kılıyor Alevi toplumu için PİRHA’yı” dedi.

KİŞİN: DERSİM MİLLETVEKİLİ ÖNLÜ’NÜN ZİYARETİ ANLAMLI

PİRHA Haber Müdürü Turabi Kişin de HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü’nün ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Dersim milletvekilinin ajansımızı ziyaret etmesi bizim için anlamlı. Çok değer biçiyoruz. Baş göz üstüne diyoruz. Tabi bir haber ajansı olarak kurulduğumuzdan beri bizi ziyaret eden dostlarımız, Alevi kurumları, kurum başkanları, pirlerimiz, Alevi toplumundan insanlar geliyor. Hepsinin ziyareti bizim için anlamlı. Alican Bey Dersim’den geliyor. Dersim halkının, Dersim coğrafyasının, Dersim’in baharının selamını bize getirdi. Bu anlamda bizim için önemli” dedi.

“ALEVİ TOPLUMUNUN SORUNLARINI DİLE GETİRME GAYRETİNDEYİZ” 

Dersim’in Alevi toplumu açısından önemli bir merkez olduğunu söyleyen Kişin şunları dile getirdi:

“Alevilik açısından neredeyse yüzde 100’üne yakınının Alevi olduğu bir kent ve Cumhuriyet’in kuruluşundan beri ağır sorunlarla karşı karşıya olan, asimilasyon ve kıyım politikalarıyla karşı karşıya olan bir kentimiz. Burada Dersim şahsında yok edilmek istenen bir inanç, toplumsal kültür, bir tarihsel kültür söz konusu. Biz de tabi ki Pir Haber Ajansı olarak burada kendimizce, gücümüz imkanlarımız oranında arkadaşlarımızla, çalışanlarla birlikte ajansı kurarken tabi ki bir gelenekten hareketle kurduk. Şuraya buraya dayanmayan, şu güce, bu güce, iktidar gücüne dayanmadan kendi imkanlarıyla, Alevi toplumunun imkanlarıyla Alevi toplumunun sorunlarını dile getirme gayreti içinde olduk. Tüm arkadaşlarımız da bu temelde bir yaklaşım sergiliyor. Pir Haber Ajansı da bu anlamda, bir tedbir alınacaksa, bir müdahale yapılacaksa, bu asimilasyonun, bu kıyımın, bu yok etmenin, bu göç ettirmenin önüne geçilecekse, en başta da bunun hareket noktalarından birinin Dersim olması gerektiğine inanıyor. Bu anlamda Dersim bizim için önemli. Pir Haber ajansı açısından da önemli. Dersim’den gelen misafirlerimizin de bizim için bu anlamda yeri önemli. Baş göz üstüne diyoruz. Teşekkür ediyoruz ziyaretiniz için.”     (HABER MERKEZİ)

Haberin videosu

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak