Alevi Haber Ajansi

‘Tüm canlarımızla 1 Mayıs’ta Bakırköy’deyiz’-VİDEO

PİRHA- Aleviler de 1 Mayıs günü alanlarda yerlerini alacaklar. 1 Mayıs’a ilişkin Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Başkanı ve Alevi Bektaşi Federasyonu MYK Üyesi Eğitim Sekreteri Aydın Deniz, PİRHA’ya konuştu. Deniz, Taksim’in işçi sınıfına kapatılmasına tepki göstererek, “Özellikle son iki yıldır varolan kazanımlar teker teker gittiği gibi Taksim de elimizden gitti” dedi. Deniz, “Sadece 1 Mayıs’ı anma adına Bakırköy’de olacağım. Ancak ruhum Taksim’de olacak.” ifadesini kullandı. 

1 Mayıs’a 3 gün kala hazırlıklar da sürüyor. DİSK, KESK, TTB, TMMOB başta olmak üzere, çok sayıda kurum İstanbul’da Bakırköy Halk Pazarı başta olmak üzere, Türkiye’nin her yerinde olabildiğince kitlesel olarak kutlamayı planlıyor.

Aleviler de 1 Mayıs günü alanlarda yerlerini alacaklar. 1 Mayıs’a ilişkin Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Başkanı ve Alevi Bektaşi Federasyonu MYK Üyesi Eğitim Sekreteri Aydın Deniz, PİRHA’ya konuştu.

1 Mayıs’a ve emekçilere Taksim’in bu yıl da yasaklanmasına tepki gösteren Aydın Deniz, “Taksim için yapılan direnişler bir takım kazanımların yollarını açmıştı. Özellikle son iki yıldır varolan kazanımlar teker teker gittiği gibi Taksim de elimizden gitti” dedi.

“OHAL’i ve güvenliği sağlayamayız bahanesini öne süren devletin, istediğinde nasıl güvenliği sağladığını, operasyonlar yaptığını hepimiz biliyoruz.” diyen Deniz,  iktidarın çeşitli bahanelerle bir çok şeyin içini boşaltmaya devam ettiğini, bunlardan bir tanesinin de 1 Mayıs olduğunu vurguladı.

Geçen yıl 1 Mayıs Bakırköy’de kutlandığını hatırlatan Deniz, şunları kaydetti.

“İçime sinmedi, orada bulunmak istemedim açıkçası. Ama bize belirtilen yerlerde kutlama ya da anma etkinlikleri yaptırmaları, alıştırmaya çalışmaları, yavaş yavaş insanların da bunu kabul etme durumuna düşmeleri, mücadelemizi kırabiliyor. Bakırköy işçi örgütlerinin de sahiplendiği yer olarak görünüyor. Sadece 1 Mayıs’ı anma adına orada olabileceğim. Ancak ruhum Taksim’de olacak.”

Alevilerin Bakırköy’de olması için özel bir çalışma yapmadıklarını ifade eden Alevi Bektaşi Federasyonu MYK Üyesi Eğitim Sekreteri Aydın Deniz, “Çünkü sınıf mücadelesi veren örgütlenmelerin içinde Aleviler de var. Sınıf mücadelesi veren bir çok canımız var. Canlarımız kendi sınıf mücadelelerini veriyor. Kurumsal olarak sadece işçi sınıfının yanında olduğumuzu Web sitemizden ve sosyal medyadan deklare ediyoruz” diye konuştu.   (HABER MERKEZİ)

Haberin videosu 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak