Alevi Haber Ajansi

Eşek sırtında su taşıyorlar

PİRHA-Adıyaman’da  meydana gelen heyelan nedeniyle 76 köyde su sıkıntısı yaşanırken köylüler eşek sırtında su taşıyarak günlük su ihtiyacını karşılıyor.

Adıyaman’da Sincik ilçesine bağlı İnlice bölgesinde meydana gelen heyelanın ardından Recep Grup Suyu ishale hattında yaşanan arızadan dolayı 76 köyde yaşanan su sıkıntısı nedeni ile köyde yaşayan bazı yurttaşlar eşek sırtında su taşıyarak günlük su ihtiyacını karşılıyor.

Adıyaman’ın Sincik ilçesine bağlı İnlice bölgesinde meydana gelen heyelan nedeniyle her yıl bu dönemlerde ishale hattında meydan gelen arızalar nedeniyle yaşanan su sıkıntısı köyde yaşayan vatandaşları canından bezdirdi. Adıyaman’ın  Sincik, Kahta ve Samsat ilçesine bağlı 76 köyde yaşayan vatandaşlar Recep Grup Suyu ishale hattında yaşanan arıza nedeniyle evlerine eşek sırtında su taşımak zorunda kalıyor. Köylerden bazılarına tankerlerle su taşınırken, bazı vatandaşlar ise eşek sırtında bidonlarla su taşıyor.

Mustafa Yüksel-ADIYAMAN

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak