Alevi Haber Ajansi

Mezitli Cemevi’nin temeli atıldı-VİDEOLU

PİRHA- Mezitli Cemevinin temel atma töreni gerçekleşti. Törende konuşan AKD Mezitli şube başkanı Ferdi Koç, Anadolu’da yaşayan tüm kadim inanç ve halklarla beraber eşit yurttaşlık temelinde yaşamak istiyoruz dedi.

Devletin inkar politikalarına inat Alevi toplumu lokmalarıyla Cemevleri açmaya devam ediyor. Bunlardan biride Mersin’in Mezitli ilçesinde temel atma töreniyle açıldı. Törene yüzlerce Alevi yurttaş ve dostları katılırken, Mersin Cemevi inanç kurulu başkanı Erdoğan Sevim dede’nin gulbangıyla etkinlik başladı.

Törende konuşan AKD Mezitli şube başkanı Ferdi Koç, Cemevinin özelliklerine dikkat çekerek şunları belirtti;

“Cemevi semah dönüldüğü için Kırklar meydanı, ikrar yeri olarak er meydanı, zulme isyan ve matem yeri olan Kerbela çölüdür. Biz ne istiyoruz? Biz eşit yurttaşlık, özgürlük, demokrasi ve hukuk istiyoruz. Anadolu’da yaşayan tüm kadim halklarla birlikte özgür bir ülkede yaşamak istiyoruz.”

Koç’un ardından temel atma töreni gerçekleşti. Temel atıldıktan sonra Grup Çığ’ın konseriyle etkinlik sona erdi.

Diren Keser/MERSİN

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak