Alevi Haber Ajansi

Açlık grevindeki tutuklular: Sabrımız kalmadı

PİRHA- Cezaevlerinde devam eden açlık grevi eylemleri 62. gününde devam ederken, Şakran 2 No’lu Cezaevi’nde açlık grevi yapan tutuklular kamuoyuna açık mektup yazdılar. Öcalan’a yaklaşım ve kendilerine dayatılanları ve uygulamaları kabul etmediklerini belirterek süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemine başladıklarını belirten tutuklular, eylemin kritik eşiğe girdiğini ancak kararlı olduklarının altını çizdiler.  

İzmir Aliağa’da bulunan Şakran 2 No’lu Cezaevi’nde açlık grevi yapan tutuklular kamuoyuna açık mektup gönderdiler. 15 Şubat’ta açlık grevi eylemine başlayan birinci grupla, 6 Nisan’da açlık grevi eylemine başlayan ikinci grup “Yurtsever halkımız ve demokratik güçlere” başlıklı mektupta, tecrit politikasında tepki gösterildi.

“TECRİTE KARŞI SABRIMIZ KALMADI”

Öcalan’a uygulanan tecritin hukuk dışı olduğunu belirten tutuklular, “Tecrit içinde tecrit politikası, yaşamın yaşanabilirliği için gerekli olan anlam ve değerliliğine bir saldırı olduğu gibi, varoluş sebebimizin de kabul edemeyeceği bir uygulamadır” ifadesini kullandılar.

“Tecrite karşı daha fazla sabrımız kalmadı” denilen mektupta, “Bu duruma sessiz kalabilecek, bu durumla yaşayabilecek noktada değiliz. Bizler için yaşam, ancak önderliğimizin sesiyle anlamlı ve yaşanabilirdir” denildi.

“15 Temmuz darbe girişiminden sonra Öcalan üzerinde uygulanan tecrit politikasının tüm cezaevlerinde  her türlü yasaklama, kısıtlama ve onur kırıcı uygulamalar biçiminde yansımıştır”  denilen mektupta şunlar dile getirildi:

“Cezaevlerinde sosyal ve kültürel faaliyetlerin tümü iptal edilmiş, açık görüş ve telefon gibi iletişim gibi iletişim imkanları kısıtlanmış, eğitim için verilen imkanlar ortadan kaldırılmış; spor ve sanatsal faaliyetler durdurulmuş, sohbet imkanları ortadan kaldırılmış, cezaevi idareleri ise daha da baskıcı oldu, keyfi politika ve uygulamalara tabi olmuştur.”

Adalet Bakanlığı’nın genelgeleri doğrultusunda sonsuz mağduriyet yaşadıklarını ifade eden tutuklular, “Tüm cezaevlerinde onur kırıcı söylem ve uygulamalar, kimlik taşıttırma, çıplak arama adı altında odaları talan etme, siyasal kimliğimize söylemsel saldırılarda  bulunma ve psikolojik işkencenin yanı sıra fiziki işkence, aileler taciz ve hakaretlere uğramıştır” denildi.

“EYLEMDE KARARLIYIZ”

Öcalan’a yaklaşım ve kendilerine dayatılanları ve uygulamaları kabul etmediklerini belirterek süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemine başladıklarını, kritik eşiğe girdiğini, eylemde kararlı olduklarının altını çizdi.

Mektupta son olarak, “Bedeli ne olursa olsun,  özgür iradenin zaferi anlamlı ve değerli yaşamı yaratacaktır” ifadesi kullanıldı.

Açlık grevcilerinin talepleri

Cezaevlerinde 15 Şubat’ta başlatılan ve o tarihten bu yana talepler karşılanmadığı için değişik tarihlerde bir çok cezaevinden tutuklunun dahil olması ile süren açlık grevi eylemi 62. gününde.

16 cezaevinde toplam 171 siyasi tutuklu süresiz dönüşümsüz açlık grevinde. Tutukluların temel talepleri ise şöyle:

-Cezaevlerindeki insani koşullarının iyileştirilmesi.

-Düşünceleri ve siyasal çalışmaları nedeni ile aralıksız olarak sürdürülen gözaltı ve tutuklamaların sona erdirilmesi, halka yönelik askeri ve siyasi baskının sona erdirilmesi.

-Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması.

(HABER MERKEZİ)

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak