Alevi Haber Ajansi

78 yaşındaki Sise Nine yeniden tutuklandı

PİRHA- Muş’un Varto ilçesine bağlı Badan köyünde yaşayan 78 yaşındaki Sise Bingöl, oğlu Zafer Bingöl ile birlikte örgüt üyeliği iddiasıyla yeniden tutuklandı. Geçen yıl Nisan ayında tutuklanan Sise nine 2.5 aylık tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilmişti. 

 

 

Muş’un Varto ilçesine bağlı Badan köyüne yapılan baskında gözaltına alınan 78 yaşındaki Sise Bingöl, örgüt üyeliği iddiasıyla geçtiğimiz yıl da tutuklanmıştı.

Muş’un Varto ilçesine yönelik askeri operasyonlar sırasında Badan köyüne yapılan baskında gözaltına alınan 3 kişiden 78 yaşındaki Sise Bingöl, İlçe Jandarma Komutanlığı’ndaki ifade işlemlerinin ardından Varto Adliyesi’ne çıkarılmıştı. Bingöl, “Örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklanarak, Muş E Tipi Cezaevi’ne gönderilmişti.

Sise ninenin tutuklanmasına isyan eden torunu Zeynel Ali Bingöl ise,  “15 yaşından beri Badan köyünde yaşayan bir kadın nasıl vatanı böler? Aslında bölücüdür, biliyorum. Ekmeğini böler, sevgisini böler. Ama onu tutuklayan zihniyetin hepsini toplasan bir şey çıkaramazsın.” demişti. 

Zeynel Ali Bingöl, Sise ninesi hakkında babası Zafer Bingöl’ün ‘Bir Dağ, Bir Taş, Bir Ağaç’ isimli bir roman yazdığını da kaydetmişti.

2.5 ay cezaevinde kaldıktan sonra Bingöl, ilk duruşmada tutuklu kaldığı süre ve kronik rahatsızlığı göz önünde bulundurularak tahliye edilmişti.  (N.M)

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak