Alevi Haber Ajansi

Komedyen Reşo Memo Dersim’e uğurlandı

PİRHA- Kirmancki (Zazaca) dilinin usta komedyeni Mehmet Karakuş (Reşo Memed) yakalandığı amansız kanser hastalığına yenik düştü. Bugün Gazi Mahallesinde bulunan Gazi Cemevi’nde yüzlerce insanın katılımıyla  hakka uğurlama erkanı yapıldı. 

Dersim’in Pulur (Ovacık) ilçesi doğumlu olan Reşo Memo yakalandığı kanser hastalığından ötürü bir süredir İstanbul’da tedavi görüyordu. Dün (06-04-2017) hakka yürüyen Reşo Memo’nun cenaze erkanı bugün Gazi Mahallesi’nde bulunan Gazi Cemevi’nde yapıldı. Cenaze erkanına DEDEF Yönetimi, DAM Yöneticileri, Munzur Çevre Derneği Yönetimi, Sanatçı Mehmet Ekici, PİRHA Yöneticisi Veli Haydar Güleç, Çemişgezek Dernek Yöneticisi, Ovacık Köyü Dernek Komitesi ve çok sayıda Dersim’li hemşerisi, sevenleri katıldı. Cenaze kadınların Kirmancki (Zazaca) dilinde yaktıkları ağıtlarla hakka uğurlandı. Reşo Memed’in espirileri anlatılırken duygu dolu anlar yaşandı. Erkanının ardından cenaze Dersim Ovacık’a uğurlandı.

Babası Ûsê Qujî gibi o da halk arasında taklit yapma, duruma göre doğaçlama espiriler üretme yeteneğinin yanı sıra anadilinin yaşayıp gelişmesinde de önemli rol oynadı. Anadilinde doğal komedyenlik yapan Reşo Memo Alevilerin Sesi TV10’a da defalarca konuk olmuştu.

 

 

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak