Alevi Haber Ajansi

AABK: Dava Öker’e değil tüm Alevilere açıldı

PİRHA- Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) , Onursal Başkanları Turgut Öker’e Maraş Katliamı’nın 37. yılında yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiği iddiası ile açılan davada, 11 ay 20 gün ceza verilmesini kınadı.

AABK tarafından yapılan yazılı açıklamada davanın sadece Öker’e değil bütün Alevilere açıldığı kaydedildi.

Yıllardır Alevilere meydanlarda ve medyada hakaret edenlerin ceza almadığına dikkat çekilen açıklamada, verilen bu karar sonrası, Türkiye’de yargının bağımsızlığından kimsenin söz edemeyeceği belirtildi. Cumhurbaşkanı’nın kendisine yönelik eleştirilere tahammül göstermediği ifade edilen açıklamada, şu noktalara vurgu yapıldı:

’’30 yıl boyunca Maraş’a canlarımızın mezarlarına bir çiçek bile bırakmamız engellenirken, halen topluca kimsesiz mezarlara gömülmüş canlarımızın mezarları bir türlü bulunamazken, katliamı yapan katiller hakkında hiçbir hukuki işlem yapılmazken ve Maraş katliamı gibi henüz adaletin sağlanmadığı bir katliam ortadayken, hesap vermesi gerekenlerin, üstüne dava açıyor olmaları en hafif tabirle aymazlıktır.’’

Sinmek, pusmak ve eğilip bükülmenin Alevi inancında yeri olmadığı ifade edilen açıklamada, katliam karşısında bile sinmeyen Alevi toplumunun ve örgütlenmelerinin yoluna devam edeceği kaydedildi.

(ES)

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak