Alevi Haber Ajansi

“İhraçlara karşı 3 D ile karşılık veriyoruz” VİDEO

PİRHA-Başarısız darbe girişiminin ardından Olağanüstü Hal ilanıyla görevlerinden alınan yüz binlerce kişiyle birlikte, KESK’e bağlı emekçiler de ihraç edildi. Elazığ’da ihraç edilen 19 KESK üyesinden Eğitim-Sen Elazığ Şube Başkanı Halit Ateş, kentte yaşananları ve ihraçlara karşı nasıl mücadele ettiklerini PİRHA’ya anlattı.   

“ASIL AMAÇ TEKÇİ BİR DÜZEN KURMAKTIR”

Eğitim- Sen Elazığ Şube başkanıyken ihraç edilenler arasında bulunan Halit Ateş, 29 Aralıkta 675 sayılı KHK ile birlikte 15 Eğitim-Sen’li, sonraki süreçlerde de 1 eğitimci ve 3 sağlık çalışanı olmak üzere 19 KESK’linin ihraç edildiğini belirtti. Ateş bunun nedeninin tekçi zihniyeti hakim kılmak, ilerici ve demokrat kesimin ise sesini kısmak olduğunun altını çizdi.

“DAYANIŞMA, DİRENİŞ VE DİPLOMASİ”

Ateş, bu süreçle birlikte yeni bir mücadele zemini yarattıklarını bu mücadeleyi ise 3 D ile ifade edebileceğini belirterek, “Bu bir politik saldırıdır, biz de buna karşı 3 D kuralıyla karşı koyuyoruz. Dayanışma, Direniş, Diplomasi” dedi.

“Sol sosyalist, devrimci, demokrat tüm kesimlerle birlikte bu dayanışmayı büyüterek sürdürüyoruz. Arkadaşlarımızın kendilerini yalnız hissetmemesi ve maddi anlamda sıkıntıları gidermek için bu dayanışmayı önemli buluyoruz” diyen Ateş, direnişi de yine bu toplumsal kesimlerle birlikte yürüttüklerini vurguladı.

Eğitimci Halit Ateş, diplomatik girişimlerinde bu hattın önemli bir ayağı olduğuna işaret ederek “diplomasiyi de hem Türkiye içinde hem de Avrupa da yürütüyoruz. Avrupa kamuoyu, Avrupa parlamentosu ve AİHM’i bilgilendirerek hukuksal mücadelemizi bu hatta da devam ettiriyoruz” diye konuştu.

DEVLETİN SİNDİRME POLİTİKASI BAŞARIYA ULAŞAMAYACAKTIR 

Eğitim-Sen Elazığ Şube Başkanı Halit Ateş son olarak “Devletin istediği, ilerici kesimlerin korkması ve sinmesidir, bunu biliyoruz. Bu nedenle biz de dayanışarak ve direnerek bu hesabı boşa çıkaracağız” ifadelerini kullandı.

Ahmet BAKIR/DERSİM

VİDEO

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak