Alevi Haber Ajansi

‘Alevilerin direnmesi ve HAYIR demesi gerekiyor’-VİDEO

PİRHA-Eski SHP Ankara Milletvekili Kamil Ateşoğulları, referandum sürecinde herkesin insanca yaşayacağı güzel bir dünya için bu gidişata dur demesi gerektiğini vurguladı. 
Eski SHP Ankara Milletvekili Kamil Ateşoğulları 16 Nisan referandumunda Alevilerin nasıl bir tutum alması gerektiğini ilişkin görüşlerini PİRHA’ya anlattı.
Ateşoğulları, Alevilerin bu referandum sürecindeki tavrının eşit yurttaşlık hakkı için ‘Hayır’ demeleri gerektiğini söyledi.
EŞİT YURTTAŞLIK HAKKI İÇİN ‘HAYIR’
Ateşoğulları sözlerini şöyle sürdürdü:
“Aleviler yıllardan beri eşit yurttaşlık hakkını savunmaktalar. Eşit yurttaşlık da ancak demokratik, çoğulculuğu esas alan, sivil, özgürlüklere önem veren bir anayasayla olanaklıdır. Bu nedenle bu anayasayı incelediğiniz zaman yasama, yürütme ve yargının tek elde toplandığı bir yerde ne demokrasi olur, ne özgürlük olur. Çoğulculuğu esas almaz, tekçi bir yapıyı esas alır. Zaten Cumhuriyetin kuruluşunda tekçi bir yapı olduğu için bu ülkede ‘yalnız Türkler, yalnız sunniler var’, anlayışıyla geri kalan kısımları hep ötekileştirmişler. Bu ötekileştirilmeden kurtulup eşit vatandaşlık hakkını isteyen bir toplum böylece bir tekçi, baskıcı, diktatoryal bir anlayışı ve cumhuriyeti öteleyen hatta şeriata doğru gitmekte olan bir yönetimi sanıyorum ki kabul etmezler. Bu nedenle de tüm Alevilerin eğer gerçekten Alevilerse ve gerçekten insanlarsa hayır demeleri gerekiyor.”
Aleviliğin en iyi tanımının insan-ı kamil toplumu yaratmak olduğunu söyleyen Ateşoğulları, “Bu nedenle de kamil olan insan herkesin insanca yaşayacağı güzel bir dünya için bu gidişe karşı durması gerekiyor. Alevilerin direnmesi ve hayır demesi gerekiyor diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)
Cebrail ARSLAN
 HABERİN VİDEOSU
https://youtu.be/MslnX6oNgK4
Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak