Alevi Haber Ajansi

‘Böyle halk oylaması olmaz’-VİDEO

PİRHA- KONDA’nın sahibi Tarhan Erdem, şuan oylanması istenen anayasa değişikliğinin olmaması gerektiğini belirterek, “Demokratik bir ortam içinde istediğini hapsedeceksin, istediğin gazeteyle uğraşacaksın böyle halk oylaması olmaz” dedi.

Siyasetçi, araştırmacı, yazar, Türkiye – Toplumsal Araştırmalar Şirketi KONDA’nın sahibi Tarhan Erdem, 16 Nisan’da yapılacak olan referandum seçimini PİRHA’ya değerlendirdi.

“TÜRKİYE’NİN YENİ ANAYASAYA İHTİYACI VAR”

Yeni bir anayasa, yeni bir yöntemin getirilmeye çalışıldığını söyleyen Tarhan Erdem, aslında Türkiye’nin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu ancak bu yöntemle olmayacağını kaydetti.

“Şuana kadar da bu anayasa yapılmış olsaydı daha mutlu olurduk” diyen Erdem, şuan oylanması istenen anayasa değişikliğinin olmaması gerektiğini belirterek, “Demokratik bir ortam içinde istediğini hapsedeceksin, istediğin gazeteyle uğraşacaksın böyle halk oylaması olmaz” ifadesini kullandı.

KONDA’nın sahibi Tarhan Erdem, halk oylamasından sonra yeni bir anayasaya başlanması gerektiğini kaydetti.

Halk oylaması bütün halk için çok önemli olduğunu belirten Erdem şunları ifade etti:

“Herhangi bir siyasi görüş için veya herhangi bir toplumsal sınıf için veya coğrafi bölge için değil. Bütün insanımız için önemli bir mesele. Onun için bu konuda çalışanlar, bu konuda söz söyleyenler sanki sadece kendisini ilgilendiriyormuş gibi konuşmaması lazım. Bence bu hepimizle ilgili. Türkiye bu meseleyi aşacak bana göre. Bakalım nasıl aşacak.” (HABER MERKEZİ)

HABERİN VİDEOSU

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak