Alevi Haber Ajansi

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu seçimlerini Hüseyin Mat’ın listesi kazandı

PİRHA- Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu’nun 16’ncı Olağan Genel Kurulu’nda yapılan seçimi mevcut başkan Hüseyin Mat’ın listesi kazandı. Avukat Seydi Koparan da yönetim kuruluna girdi.

19-20 Ekim 2024 tarihlerinde Düsseldorf’ta bulunan Crowne Plaza Hotel’de gerçekleştirilen Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) 16. Seçimli Olağan Genel Kurulu tamamlandı. 484 delegenin oy kullandığı genel kurulda oy sayım işlemi tamamlandı.

Gece geç saatlere kadar süren sayım işlemlerinde yarış mevcut başkan Hüseyin Mat ile Seydi Koparan’ın ekibi arasında geçti.

Sayımların bitmesi sonrasında 13 kişilik yönetimin 9’unu Hüseyin Mat’ın listesi, 4’ünü ise Seydi Koparan’ın listesi kazandı. Ayrıca Avukat Seydi Koparan da yönetim kuruluna girdi.

KOPARAN: SEÇİLEN ARKADAŞLARI GÖNÜLDEN KUTLUYORUM

Yönetim kuruluna seçilen Avukat Seydi Koparan seçim sonrasında, “Evet sevgili canlar, değerli arkadaşlar. Genel Kurulumuz sona ermiştir. Seçimlerin sonucunda genel kurul iradesi kendisini belirtmiştir. Seçilen tüm arkadaşlarımı candan tebrik ediyorum, çalışmalarında başarılar diliyorum” diyerek teşekkür konuşmasını yaptı.

MAT: KAZANAN AABF OLMUŞTUR

Hüseyin Mat ise teşekkür konuşmasında şunları dile getirdi:

“Federasyonumuzun 35. yılına yakışan, hem tartışmaların hem içeriklerin kurumumuzun 35 yıldır mücadelesine fazlasıyla yakışan bir genel kurul yaptık. Demokrasinin bütün koşul ve kurallarını işletebildik. Bu da bu kurumun, kurumsal olarak kimliğinin ne kadar önemli bir yere geldiğini bizlere gösteriyor. Evet zor bir süreçten geçtik, çok zor bir süreçten geçiyoruz; ama şunu açıklıkla ifade etmeyi önemli buluyorum. Dışarıdan yapılan bütün müdahalelere rağmen, federasyonumuzun birliği daha da güçlenerek devam ediyor.

Hiçbir seçimde hiç kimse kazanmamıştır, yaptığımız bütün seçimlerde kurumumuz, AABF kazanmıştır. Bugün yönetim kuruluna giremeyen arkadaşlarımız da kaybetmemişlerdir. Bu arkadaşlarımızın da bilgi, birikim ve tecrübelerinden mutlak faydalanacağız. Bir önceki dönem yönetim kurulunda olan ama bu dönem görev almayan arkadaşlarımıza da çok çok teşekkür ediyoruz. Sevgili divana, seçim kuruluna, delegemize, hepsine çok çok teşekkür ediyorum. Kazanan AABF olmuştur, kazanan 35 yıllık onurlu ve haklı mücadelemiz olmuştur. Bir kez daha toplumumuza hayırlı uğurlu olsun. Emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyoruz. Saygılarımı sunuyorum.”

YENİ YÖNETİM VE ALDIKLARI OYLAR 

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu’nu yeni yönetimi ve aldıkları oylar şöyle:

1-Eda Aktaş: 299

2-Deniz Kaşal: 295

3-Ufuk Çakır: 293

4-Arif Yeşilyurt: 280

5-Şenay Can: 275

6-Mürvet Öztürk: 265

7-Dilan Kılıç: 250

8-Seydi Koparan: 248

9-Hüseyin Mat: 247

10-Ertan Kurt: 247

11-Enver Uzungeliş: 245

12-Ecevit Emre: 233

13-Melek Şahin: 232

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.