Alevi Haber Ajansi

Katılımı zorunlu olan Muhtarlar Günü’ne ‘yer yok’ bahanesi

PİRHA – Cumhurbaşkanlığı’nın, 19 Ekim Muhtarlar Günü vesilesiyle Şişli Cevahir Otel’de düzenlediği davete bazı muhtarların daha önce katılmaları kaymakamlıklar tarafından zorunlu tutulurken, bugün ise kimi mahalle muhtarlarına sözlü olarak katılamayacakları beyan edildi.

Cumhurbaşkanlığı, 19 Ekim Muhtarlar Günü vesilesiyle Şişli Cevahir Otel’de davet düzenledi. İstanbul’daki bütün muhtarların daha önce Kaymakamlıklar tarafından bu davete katılması gerektiği yönünde yazılı bildirimde bulunuldu. Bugün ise bazı muhtarların kaymakamlıklar tarafından davete katılmayacakları bildirildi. Yaklaşık 15 muhtarın daveti “Mekanda yer sıkıntısı var o yüzden kişi sayısını eksiltmemiz gerekiyor” denilerek iptal edildi.

Görüştüğümüz bazı muhtarlar,  “Daha önce bizlere  kaymakamlıklar tarafından bu davete katılmamızın zorunlu olduğu  yazılı olarak iletildi. Hatta  bizlere, yoklama alınacağı söylendi. Bugün ise “Mekanda yer sıkıntısı var o yüzden kişi sayısını eksiltmemiz gerekiyor” bahanesi ile davete katılmamamız gerektiği kaymakamlık tarafından sözlü olarak iletildi. 10-15 kişiye dahil olan Küçükçekmece Atakent, Atatürk mahallesi, Avcılar Tahtakale, Kadıköy Koşuyolu,  Gazi mahallesi, Karayolları mahallesi  muhtarlarının  davete katılması son gün engellendi” dedi.

PİRHA/İSTANBUL

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak