Alevi Haber Ajansi

Tüm Mersin DMD hastası 9.5 yaşındaki Deniz Ali için kenetlendi

PİRHA- Ölümcül DMD kas hastalığına yakalanan Deniz Ali’nin için “Deniz Ali’ye umut olalım” yardım kampanyası başlatıldı. Kampanya kapsamında belediye başkanları başta olmak üzere çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi Deniz Ali’nin tedavisinde gerekli olan miktar için telefon başına geçti.

Mersin’de yaşayan Ozan-Sunay çiftinin oğlu Deniz Ali’ye 2 yaşındayken nadir görülen bir genetik hastalık olan Duchenne Musküler Distrofi kas hastalığı teşhisi konuldu. Teşhisin konulduğu tarihte tedavisi bulunmayan hastalık için yıllar sonra umutlu haber geldi. Çocuklarını yurt dışına götüren Soydan çiftçi, yapılan testler sonucu tedaviye olumlu yanıt vereceği bilgisini aldı. Aile aldıkları yanıtın üzerine oldukça pahalı olan tedavi için Mersin Valiliği onaylı kampanya başlattı.

BELEDİYE BAŞKANLARI BAĞIŞ İÇİN TELEFON BAŞINDAYDI

Kampanyada Deniz Ali Soydan için dün akşam Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezi’nde ‘Deniz Ali’ye umut olalım” canlı yayın ile yardım kampanyası yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezi’nde ‘Deniz Ali’ye umut olalım” canlı yayın ile yapılacak yardım kampanyasına Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Hoşyar Sarıyıldız, Toroslar Belediyesi Başkanı Abdurrahman Yıldız, Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit katıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salon’da gerçekleştirilen yayına tüm Türkiye’den yoğun bir destek geldi. Mersin’de yaşayan ve DMD adı verilen nadir ve ilerleyici bir kas hastalığıyla mücadele eden 9,5 yaşındaki Deniz Ali Soydan için tüm Türkiye birlik oldu. Yayında, katılımcı belediye başkanları ve STK temsilcileri tek tek arama yaparak, Deniz Ali için bağışta bulunanlar ile konuştular.

ANNE SOYDAN: BU DESTEK ÇOK KIYMETLİ

Yayına canlı bağlantıyla oğlu Deniz Ali Soydan ile birlikte katılan anne Suna Soydan, Sizi böyle görürken, izlerken daha mutlu oluyoruz, içimiz umutla doluyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’e ve diğer belediye başkanlarımızın hepsine destekleri için teşekkür ediyorum. Desteğiniz ve yanımızda olmanız bizim için çok kıymetli. Hepinize teker teker çok teşekkür ediyorum” dedi.

BAĞIŞ İÇİN VALİLİK ONAYLI BAĞIŞ HESAP BİLGİLERİ:

Alıcı: Denizali Soydan

TL: TR97 0001 0090 1073 1488 2050 01

USD: TR 70 0001 0090 1073 1488 2050 02

EURO: TR 43 0001 0090 1073 1488 2050 03

Ziraat Bankası Swift kod: TCZBTR2A

Faliyet NO: 33.2024.2014

Türk Telekom ve Vodafone operatörleri SMS kampanyası

Denizali yaz 7955’e gönder

1 SMS 50 TL

KREDİ KARTI İLE BAĞIŞ İÇİN;

shopier.com/denizalidmd

PİRHA/MERSİN

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak