Alevi Haber Ajansi

Berlin Cemevi, Alevilik dersi verebilecek öğretmenler için 3. eğitim programını başlatıyor

PİRHA- Berlin Alevi Toplumu (BAT) Cemevi, Berlin’deki devlet okullarında Alevilik derslerini verebilecek öğretmenler için 12 Ekim’de 3. eğitim programını başlatıyor.

Berlin’deki okullarda Alevilik derslerinin başlamasına yönelik çalışmalar devam ediyor. Geçtiğimiz şubat ayı Hızır haftasında Neukölln ilçesindeki Grundschule am Sandsteinweg’de başlayan Alevilik derslerinin ardından Mitte ilçesi Sebastianstr’de bulunan City Grundschule’de 23 öğrenci ilk Alevilik derslerine başlanmıştı.

Daha önce 8 okul, 9 sınıfta verilen Alevilik dersleri böylece 9 okulda 10 sınıfa çıkarılmış, böylelikle Berlin’deki okullarda öğrenci sayısı 143 olmuştu.

Berlin Cemevi’nde eğitim alan 291 öğrenci ile birlikte artık toplam 434 öğrenci Alevilik derslerini alıyor. Yine en son  29 Eylül tarihinde 15 öğretmen daha sertifikalarını almıştı.

FORMASYON ALAN ÖRETMEN SAYISI ARTIYOR

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu’nun (AABF) girişimleri sonucu 2007 yılından itibaren Almanya’da devlet okullarında verilen Alevilik Dersleri için öğretmen yetiştirme semineri geçtiğimiz günlerde Berlin Cemevi’nde sonuçlanmış ve Berlin’de öğretmen yetiştirme seminerini başarıyla gerçekleştiren öğretmenlere sertifikaları törenle verilmişti.

PİRHA/ALMANYA

 

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak