Alevi Haber Ajansi

PSAKD Ortaca Şube Başkanı Aydoğan: Gençlere ücretsiz yemek ve ders vermek istiyoruz-VİDEO

PİRHA- Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Ortaca Şube Başkanı Ülkü Aydoğan, şube faaliyetleri hakkında konuşarak, “Dernek olarak kütüphanemizi aktif hale getirip gençlerimize haftada 3 öğün ücretsiz yemek ve üniversiteye hazırlanacak çocuklarımıza ücretsiz ders vermek istiyoruz” dedi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Ortaca Şube Başkanı Ülkü Aydoğan, çalışmalarına ve gerçekleştirdikleri faaliyetlere ilişkin konuştu.

“HER HAFTA 35 KADINLA BİR ARAYA GELİYORUZ

Deprem ve birçok ağır sorunun yaşandığı 2023 yılını geride bırakarak 2024’e daha sakin bir şekilde girdiklerini belirten Ülkü Aydoğan, “2023 yılından sonra 2004 yılında da faaliyetlerimiz devam etti. Ben daha çok kadınlara yönelik faaliyetler yapıyorum. Erkekler de bir şeyler yapsın. Kahvehaneye gidip çay, kahve içip sohbet edeceklerine onlar da bir şey yapsın istiyorum” şeklinde ifade etti.

Her hafta 35 kadınla bir araya geldiklerini vurgulayan Aydoğan, “Kadınlarla derneğimizde her hafta buluştuk. 8 Mart’tan öncesinde deprem anması gerçekleştirdik ardından 8 Mart etkinliği yaptık” dedi.

“ÜRETİCİ KADINLARA YÖNELİK SEGİLER AÇTIK”

Ortaca Cemevi olarak, 31 Mart seçimlerinden önce birlik ve beraberliklerini göstermek için kahvaltı düzenlediklerini belirten Erdoğan, “Kadınlar yerel yönetimlerden neler bekliyor başlıklı etkinlik düzenledik. Dernek olarak Ortaca’da aday olan bütün partileri çağırdık. Bu çalışmamız çok güzel ses getirdi. Bütün belediye başkan adayları katıldı ve burada kendilerini ifade ettiler. Kadınların yerel yönetimlerden beklentileri nedir ve neler istiyor şeklinde çok güzel bir etkinlik gerçekleştirdik” diye belirtti.

Üretici ev kadınlarına yönelik sergi açtıklarını da belirten Erdoğan, “Kadınların evlerinde ürettiklerini burada sergilemelerini ve satmalarını sağladık. Ben isterdim ki bu tür faaliyetlerimiz haftanın 1 günü değil, 5 gün olsun” şeklinde ifade etti.

“KÜTÜPHANEYİ AKTİF HALE GETİRİP GENÇLERİ BURAYA ÇEKMEK İSTİYORUZ”

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ortaca Şubesi olarak iyi durumda olduklarının bilgisini de aktaran Erdoğan, “Burada bir kütüphanemiz var. Bu kütüphanemizi aktif hale getirip kütüphaneden yararlanan çocuklarımıza haftada en az 3 gün ücretsiz yemek vermek  istiyorum. Gönüllü hocalar bulup haftanın belirli günlerinde üniversiteye hazırlanacak olan çocuklara ders vermek burada çok güzel olmaz mı? Eğer bir dönem daha görev yaparsam bunu kesinlikle yapacağım” dedi.

“ÇOCUKLARA YÖNELİK EN AZ BİR ÖĞÜN ÜCRETSİZ KAHVALTI VERMEK İSTİYORUZ”

Ortaca Cemevi’nin ulaşımı kolay olan ana yola yakın bir yerde olduğunu da belirten Erdoğan, konuşmasının devamında şunları vurguladı:

“Çocuklar gelsinler, buradan yararlansınlar, ders çalışsınlar, çaylarını içsinler. Öğlen yemeklerini ,gerekirse akşam yemeklerini de yesinler. Böyle olursa buraya çocuklar gençler daha çok gelirler. 1 çocuk 1 çocuğu 2 çocuk 5 çocuğu getirir. Ve ayrıca haftada bir gün Ortaca’da bulunan her köy okulu öğrencilerine sabah kahvaltısı, anasınıfı öğrencilerine bir öğün süt vermek hep kafamdan geçiyor.”

Cebrail ARSLAN/MUĞLA

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak