Alevi Haber Ajansi

Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası: Depremin üzerinden 1,5 yıl geçti, sorunlar ne zaman çözülecek?-VİDEO

PİRHA-Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası, Hatay’daki okulların sorunlarına ilişkin basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada, “Sorunların çözülmesi için daha ne kadar bekleyeceğiz. Depremin üzerinden 1,5 yıl geçmesine rağmen, halen birçok okul hasarlı durumda ve henüz onarılmamıştır. Okullarda hijyen ortamı yok, öğrenciler okula ulaşamıyor servis sorunu devam ediyor” denildi.

Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası (TÖB-SEN), Hatay’daki okulların sorunlarına ilişkin Hatay’ın Defne ilçesinde bulunan Necmi Asfuroğlu Lisesi önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamayı TÖB-SEN Genel Sekreteri Hizam Hasırcı okudu. Açıklamada, sık sık ‘Saraya değil eğitime bütçe’ sloganları atıldı.

“DEPREMİN ÜZERİNDEN 1,5 YIL GEÇMESİNE RAĞMEN BİRÇOK OKUL HASARLI DURUMDA”

6 Şubat depremlerinden en çok etkilenen il olan Hatay’da eğitimin niteliksiz bir şekilde devam ettiğini belirten Hizam Hasırcı, “Hatay’da sorunlar birikerek daha da büyük bir hale gelmiş durumdadır. Bu yüzden buradan çocuklarımız için acil çağrıda bulunuyoruz. Sorunların çözülmesi için daha ne kadar bekleyeceğiz. Depremin üzerinden 1,5 yıl geçmesine rağmen, halen birçok okul hasarlı durumda ve henüz onarılmamıştır. Okullarda hijyen ortamı yok, öğrenciler okula ulaşamıyor ve servis sorunu devam ediyor. Taşımalı eğitimin kaldırılması ile birlikte tam gün eğitim yapan okullarda çocuklar aç kalıyor. Bu durum, Hatay’da yaşayan çocuklarımızın eğitim hayatını ciddi şekilde aksatmakta ve geleceğe umutla bakmalarını engellemektedir” dedi.

“OKULLAR BİR AN ÖNCE ONARILMALI VE NORMAL EĞİTİME GEÇİLMELİDİR”

Hasırcı, konuşmasının devamında taleplerini şu şekilde sıraladı:

-2 veya 3 okullu binalarda ders sürelerinin kısa olması eğitimin niteliğini düşürmektedir.

-Özellikle Defne ve Antakya ilçesinde okullar bir an önce onarılmalı ve normal eğitime geçilmelidir.

-Okul giriş çıkışlarındaki trafik yoğunluğu ve denetimsizlik kazalara neden olmakta kaos ortamı ortaya çıkmaktadır.

-Öğrencilerin ekonomik sebeplerle beslenme yetersizliği bir an önce giderilmelidir.

-Kantin fiyatları depremzede olan öğrenciye pahalı gelmektedir. Öğrenciye bir öğün yemek ve içecek su temin edilmelidir.

-Servis sorunu çözülmeli öğrencilerin okula devamlılığı sağlanmalıdır.

-Okullarda çalışan olmadığından dolayı okullar pislik içindedir. Okullara hijyen malzemeleri dağıtılmalı, yardımcı elaman görevlendirilmelidir.

-Altyapı sorunu çözülmeli internet ve elektrik kesintilerinin önüne geçilmelidir.

-Sınıflar oldukça kalabalık bir haldedir. Defne ve Antakya ilçesinde derslik sorunu çözülmelidir.

-Psikososyal desteğin verilmemesi sorunlar yaratmıştır. Bu durum ayrıca öğrenci başarısında ciddi düşüşlere neden olmaktadır.

-Depremzede öğrencilerin sosyal etkinlik ve spor faaliyetleri desteklenmeli ve tesisler açılmalıdır.

PİRHA/HATAY

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak