Alevi Haber Ajansi

CHP Hatay Milletvekili Kara: Yusuf Tekin gerçekleri görmezden geliyor-VİDEO

PİRHA- CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Hatay’da eğitim-öğretimdeki sorunların arttığına işaret ederek, “Deprem sonrası geçici bir çözüm olarak başvurulan ikili eğitim, Hatay’da adeta yeni normal haline geldi. Deprem bölgesinde ‘her şey normal’ demek ve bir de üstüne tasarruf tedbirleri uygulamak, gerçeği göz ardı etmekten başka bir şey değil” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, PİRHA’ya yaptığı değerlendirmede deprem felaketinin üzerinden geçen süreye rağmen Hatay’da eğitim-öğretimdeki sorunların katlanarak sürdüğünü ifade etti.

“HATAY’DA EĞİTİM SİSTEMİ YENİ DÖNEME HAZIR DEĞİL”

Kara, “Hatay’da öğrencileri, öğretmenleri ve velileri bekleyen sorunlar hala çözülebilmiş değil. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in okullar sorunsuz açılacak açıklaması gerçeklerle bağdaşmıyor. Deprem bölgesinde her şeyin normale döndüğünü iddia etmek, ancak gerçekleri görmezden gelmek demektir” dedi.

İKİLİ EĞİTİM, HATAY’DA ADETA YENİ NORMAL HALİNE GELDİ”

Öğrencilerin bu yıl da ikili eğitim sistemiyle derslerine devam etmek zorunda bırakıldığına dikkat çeken Kara, “Deprem sonrası geçici bir çözüm olarak başvurulan ikili eğitim, Hatay’da adeta yeni normal haline geldi. Kendi okulları henüz yapılmayan çocuklar, aylardır sabahın alacakaranlığında ya da akşamın zifiri karanlığında yollara düşüyor. Bu yıl da devam eden ikili eğitim sistemi nedeniyle okul binalarında ve öğretmen odalarında yoğun bir trafik yaşanıyor” diye belirtti.

“BARINMA, BESLENME, ULAŞIM SORUNU DEVAM EDİYOR”

Nermin Yıldırım Kara, Hatay’da eğitimin yardımcı personel yetersizliği, demirbaş, bilgisayar ve diğer lojistik eksiklikler, beslenme ihtiyacı, ulaşım ve barınma sorunlarıyla derin bir kriz içinde olduğunu vurgulayarak,  “Deprem bölgesinde ‘her şey normal’ demek ve bir de üstüne tasarruf tedbirleri uygulamak, gerçeği göz ardı etmekten başka bir şey değil. Öğrencilerimiz barınma, beslenme, ulaşım gibi en temel ihtiyaçlarını karşılayamazken, öğretmenlerimiz zor koşullarda eğitim vermeye çalışırken bu söylemler sorumluluktan kaçmak anlamına gelir. İktidar burada yaşanan mağduriyetleri görmeli ve gereken adımları derhal atmalıdır” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZIN SAĞLIĞI CİDDİ BİR TEHLİKE ALTINDA”

Nermin Yıldırım Kara, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e seslenerek, “Bu bölgelerde hijyen sağlanmadıkça sağlıklı bir eğitim yılından bahsetmek mümkün değil. Okulların temizliği ve hijyen koşulları büyük bir kriz noktasına ulaşmış durumda. Çocuklarımızın sağlığı ciddi bir tehlike altında. Bakanlığı, derhal harekete geçmeye ve yeterli personel istihdamı için gerekli adımları atmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

PİRHA/HATAY

 

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak