Alevi Haber Ajansi

Sivas Çömlekli köyünün ulaşım ve iletişim sorunu halkı zor durumda bırakıyor-VİDEO

PİRHA-Sivas’a 55 km, Hafik’e 20 km uzaklıkta olan Çömlekli köyü sakinleri, iletişim ve ulaşım sorunlarının hayatlarını zorlaştırdığını anlattı. Çömlekli köyünün muhtarı Hüseyin Alkan hükümete seslenerek, “Kışın hastalarımız oluyor, en büyük sorunumuz telefon çekmemesi. Millet telefon açmak için tepelere çıkmak zorunda kalıyor. Hükümetin bir an önce bu olaya el atmasını istiyoruz” dedi. 

Hafik’in Alevi olan Çömlek köyünde 8 km olan toprak yol yapılmadığından köylüler şehre gitmekte zorlanıyor. Köy halkı hastaları olduğu zaman ambulansın köye gelmekte geciktiğini bundan dolayı da hastaların zamanında tedavi edilmediğini belirttiler.

Köylüler aynı zamanda şebeke istasyonu olmadığı için yüksek yerlere gitmek durumunda kaldıklarını dile getirerek, acil durumlarda hastaneye ulaşamadıklarını, yaz tatillerinde internet olmamasından ötürü gençlerin köye gelmek istemediğini ifade ettiler.

“VERİLEN SÖZLERİN TUTULMASINI BEKLİYORUZ”

Köyün iki ana problemini anlatmak ve yardım istemek için basın mensuplarını köye çağıran Çömlekli köyünün muhtarı Hüseyin Alkan, ‘‘Kışın hastalarımız oluyor, en büyük sorunumuz telefon çekmemesi. Millet telefon açmak için tepelere çıkmak zorunda kalıyor. 2024 yılındayız, hükümetin bir an önce bu olaya el atmasını istiyoruz. Söz verdiler, ben geleceğinden eminim ama bir an önce bu işin çabuklaşıp gelmesini diliyorum’’ dedi.

“ÇOCUKLARIMIZ KÖYÜMÜZE GELMEK İSTEMİYORLAR”

Köyün sakinleri, kışın köylerinde kalmak isteseler de hayat durma noktasına geldiği için bu isteklerini gerçekleştiremediklerinden yakınarak “Çocuklarımız internet olmadığı için köye gelmek istemiyor ve hastalar acil bir durumda ambulansa ulaşamıyor” şeklinde konuştular.

“GENÇLER İNTERNET OLMADIĞI İÇİN KÖYE GELMİYORLAR”

En önemli sorunlarının ulaşım ve iletişim olduğunu söyleyen Sevdal Kaya, “Gençlerimizin en çok istediği şey internet. Çocuklarımız köyde ders çalışmak istedikleri zaman internet olmaması nedeniyle köye gelmek istemiyorlar” diye belirtti.

“TELEFON EDEMİYORUM ÇOCUKLARIMA”

Köyün sakinlerinden kalp hastası olan Nazik Alkaya ise şunları kaydetti:

“Kalbimde 3 tane stent var. Telefon edemiyorum çocuklarıma. Ölebilirim de… Dün kalbim rahatsızlandı, yukarıya çıkamadım. Yükseklere çıkmak lazım telefonla arama yapabilmek için. Yollar bozuk diye kimse gelmek istemiyor.”

Hüseyin Kelleci-Özgenur ÇİÇEK-Kamber YILDIZ/SİVAS

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak