Alevi Haber Ajansi

Hamm AKM’ye Entegrasyon ödülü!

PİRHA – Almanya’nın Kuzey Ren Vesfalya Eyaletinin Hamm şehrinde faaliyet gösteren Hamm AKM “Radikalizme ve Şiddete Karşı Yuvarlak Masa” oluşumu tarafından bu yılki Hamm Entegrasyon Ödülüne layık görüldü.

Hamm AKM yönetim kurulu ve kadın üyeleri, uyum alanında yaptığı başarılı çalışmaları nedeniyle Hamm Entegrasyon Ödülüne layık görüldü.

Hamm Halk Yüksek Okulu (VHS) binası toplantı salonunda gerçekleşen ödül törenine Hamm Anakent Belediye Başkanı Marc Herter ve Hamm Kadın örgütleri adına Hamm Kadın Kuruluşları Çalışma Grubu Başkanı Anne Böse, Cafer Kaplan dede, AABF yönetim Kurulu Üyesi Melek Şahin, Hamm AKM yöneticileri ve birçok dernek Üyesi katıldı.

“KATLİAMLARA RAĞMEN HEP BARIŞI, UZLAŞIYI SEÇTİK”

Hamm ve Çevresi Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi ve Cemevi Dernek Başkanı Cansel Kaplan‚ verilen ödül sebebiyle şu değerlendirmeyi yaptı:

“Bu ödül ile kadınlarımızın, radikalizme ve şiddete karşı gösterdikleri olağanüstü çalışmanın değeri daha da anlamlı bir hal kazandı. Biz Aleviler hümanist, insancıl, hayatının merkezine sevgi ve insanı koyan insanlarız. Şiddete kesinlikle karşıyız. Geçmişimizde sık sık şiddete, katliamlara maruz kalmamıza rağmen hep barışı, uzlaşıyı seçtik. Bu ödül, Alevi toplumunun Almanya’daki toplumsal yaşama katılımının ispatı ve sosyal sorumluluk aldığının göstergesidir. Bu nedenle çok sevinçliyiz.”

PİRHA/ALMANYA

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak