Alevi Haber Ajansi

Eğitim Sen Genel Başkanı Irmak: Okullarda ve kent meydanlarında nöbet eylemleri yapılacak-VİDEO

PİRHA-Yeni eğitim öğretim yılının çözülmeyen sorunlar ile başladığını belirten Eğitim Sen Genel Başkanı Kemal Irmak, birçok okulda ve kent meydanlarında oturma ve nöbet eylemleri yapılacağını söyledi. Irmak, “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin uygulanmaması için tekrar bakanlığa bir uyarı eylemliliği gerçekleştirilecek” dedi. 

Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki yaklaşık 20 milyon öğrenci ve 1,2 milyona yakın öğretmen için 2024-2025 eğitim öğretim yılı başladı. Yeni ders yılı, her yıl olduğu gibi birçok sorunla başladı.

Eğitim Sen Genel Başkanı Kemal Irmak, eğitimde yaşanan sorunları diler getirerek, 2024-2025 eğitim öğretim yılına ilişkin PİRHA‘ya değerlendirmeler yaptı.

“ÇOCUKLAR SALGINLARLA KARŞI KARŞIYA KALACAK”

Kemal Irmak, yeni eğitim öğretim yılı başlarken öğrencilerin yaşadığı temel sorunlara değindi.

Irmak, İŞKUR elemanlarının haftada sadece üç gün okullara giderek temizlik yapmasının çocukların önümüzdeki dönem büyük oranda birçok salgınla karşı karşıya kalmasına neden olacağının altını çizerek şunları söyledi:

“Yeni eğitim öğretim yılı başladı. Eğitim öğretim yılı yine giderilemeyen birçok sorunla beraber başladı. Özellikle son iki yıldır, üç yıldır ülkemizde süren yüksek enflasyon, bunun getirdiği derin yoksulluk ve işsizlik maalesef öğrencilerin eğitim öğretim yıl başlamasıyla birlikte en çok karşı karşıya kaldıkları sorunlar arasında. Diğer taraftan bu yıl okullarda görevlendirilecek İŞKUR elemanlarının haftada sadece üç gün okullara giderek temizlik yapması bu çocukların önümüzdeki dönem çok büyük oranda birçok salgınla karşı karşıya kalacağı, hijyenli bir ortamda olamayacakları için hastalıklarla baş başa kalacakları gibi birçok sorun ve problemler var.

“ÖĞRETMEN AÇIĞI BU SENE KATMERLENEREK ARTMIŞ”

Diğer taraftan okullarda yeterince öğretmen atanmamış olması, atanacak öğretmenlerin bile hala güvenlik soruşturmaları ya da Danıştay’da kararın verilmemiş olmasından kaynaklı var olan öğretmen açığı bu sene katmerlenerek artmış. Bu sene çocuklar çok büyük oranda öğretmensiz kalacak ve başlarında öğretmen olmadan eğitim öğretim yılına devam etmiş olacaklar. Bunlar bugün için eğitim öğretim yılının başladığı bu ilk günlerde en temel problemler olarak karşımızda duruyor.”

“OKULLARDA VE KENT MEYDANLARINDA OTURMA VE NÖBET EYLEMLERİ YAPILACAK”

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ne karşı birçok okulda ve kent meydanlarında oturma ve nöbet eylemleri yapılacağını belirten Irmak, “Eğitim Sen, eğitimin alanında yaşanan hiçbir problemi kulak arkası yapmadan kamuoyunu bilgilendiren, bu konuda mücadele veren bir sendika. Elbette bugün ve bu hafta özellikle bu Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ne karşı birçok okulda ve kent meydanlarında oturma ve nöbet eylemleri ve bu maarif modelinin uygulanmaması için tekrar bakanlığa bir uyarma eylemliliği gerçekleştirilecek” dedi.

Çocuk işçiliğinin ortadan kaldırılması için ve çocuklara mutlaka bir öğün yemek ve su verilmesi için kampanyalar sürdürdürdüklerini belirten Eğitim Sen Genel Başkanı Kemal Irmak, “Okul yemeği koalisyonuyla birlikte çalışmalar yapıyoruz. 21-22 Eylül’de bu konuda bir çalıştay yaparak sonuçlarını kamuoyuyla paylaşacağız. Okula aç giden çocuklar ve onlara mutlaka bir öğün yemek ve temiz su verilmemesini en temel problem olarak görüyoruz şu anda. Bu konuda da mücadelemiz devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Buse Nehir DEMİR/ANKARA

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak