Alevi Haber Ajansi

Samandağ Ekoloji Platformu’ndan beton santralinin kapatılması için boykot çağrısı- VİDEO

PİRHA- Samandağ’da yerleşim yerlerinin yakınına kurulan beton santralini protesto eden Samandağ Ekoloji Platformu, “Çocuklarımızı, doğamızı ve geleceğimizi zehirlemeye devam edecek olan bu beton santrali kapatılmadığı takdirde bütün velileriyle birlikte öğrencileri, öğretmenleri ve okul emekçilerini okulu boykot etmeye çağırıyoruz” dedi.

Samandağ Ekoloji Platformu; Atatürk, Yeşilada, Cumhuriyet ve Yeni mahallelerinin birleştiği noktada beton santralinin kurulmasına tepki göstermek amacıyla bir araya geldi. Abdullah Cömert alanında yapılan eylemde basın açıklamasını platform adına Hasan Ali Çiçek okudu.

Çiçek, depremin üzerinden 19 ay geçmesine rağmen yaşanabilir koşulların sağlanmadığı gibi, halkın sağlığını riske atacak çalışmaların yapıldığına dikkat çekti.

“BETON SANTRALİ BÜTÜN CANLILARI TEHDİT EDİYOR”

Yerleşim yerlerine şirketlerin karı uğruna beton santralinin kurulduğunu ve bütün canlıların yaşamının tehdit altında olduğunu vurgulayan Hasan Ali Çiçek, “Bulunduğu konum itibariyle okul çevresine yakınlığı, sulak alanların  ve yaşam alanlarımızın hemen ortasında kendi yasalarına dahi aykırı şekilde inşa edilen bu santralin ısrarlı duruşu ve bizleri zehirleyerek üretime devam etme inadı bugün yaşadığımız sistemi tüm çıplaklığı ile ortaya koymaktadır” dedi.

Çiçek; Atatürk, Yeşilada, Cumhuriyet ve Yeni mahalleleri birleştiği noktada kurulan bu beton santralinden yayılan zehirli duman sebebiyle on binlerce insanın solunum yolları hastalıklarına yakalanacağına dikkat çekerek, “Sadece bizim değil bütün canlıların yaşamını tehdit etmektedir. Bölgede tarım ve hayvancılık ile geçinilen Samandağ halkı için büyük bir tehdittir. Sulak alanı zehirleyecek, kurutacak, tarlada yetişen bitkilere ve tüm hayvanlara da etki edecektir” diye konuştu.

VELİ VE ÖĞRETMENLERE ‘OKUL BOYKOTU’ ÇAĞRISI

Eczacı Meryem Karaçaylı İlkokulu, anasınıfı ve kreşte öğrencisi olan anne, baba ve öğrenci velilerine çağrı yapan Çiçek, şu ifadeleri kullanıd:

“İnce toz, Meryem Karaçaylı İlkokulunun bahçesine ve sınıflarına kadar sirayet etmektedir. Çocuklarımızı, doğamızı ve geleceğimizi zehirlemeye devam edecek olan bu beton santrali kapatılmadığı takdirde bütün velileriyle birlikte öğrencileri, öğretmenleri ve okul emekçilerini okulu boykot etmeye çağırıyoruz. Bugün bu tutumla kazanacağımız; çocuklarımızın sağlığıdır, geleceğidir, yaşam alanlarımızı, doğamızı zehirden kurtarmaktır.

Çalışmaya devam eden o şirkete ve onları koruyanlara söylüyoruz; biz nasıl kazanacağımızı biliyoruz! Beton santralinin derhal durdurulmasını ve kapatılmasını talep ediyoruz. Çalışmaya devam etmesi durumunda Samandağ Halkı olarak şirketin karı için yaşamımızı ve doğamızı zehirleyen santralin önünde duracağız.”

PİRHA/ SAMANDAĞ

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak