Alevi Haber Ajansi

DEM Parti Mersin İl Örgütü: Savaşa karşı barışı savunacağız- VİDEO

PİRHA- DEM Parti Mersin İl Örgütü’nün, 1 Eylül Dünya Barış Günü sebebiyle basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada, “Eşit ve özgür yaşamda ısrarcıyız. Kapitalizmin ve ulus-devletlerin savaşlarına karşıyız. Savaşa karşı barışı savunmaya devam edeceğiz” denildi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Mersin İl Örgütü, 1 Eylül Dünya Barış Günü sebebiyle il binasında basın açıklaması yaptı. Kürtçe ve Türkçe “Savaşlara karşıyız” pankartının açıldığı açıklamada metni İl Eşbaşkanı Bedriye Kuş okudu.

Dünyanın dört bir yanında savaşların olduğuna değinen Bedriye Kuş, bu savaşların bedellerinin halka ödetildiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Savaşın tarafı olan hükümetler demokrasiyi askıya alır, kemer sıkma politikaları ile karşımıza çıkar, kadınların kazanımlarına saldırır. Dış politikasında büyüttüğü savaşı kendi ülkesinde de kadınlara, farklı kimlik ve inançlara, halklara, emekçilere ve gençlere karşı sürdürür. İşte bu tablo AKP-MHP faşizminin kadınlara, doğaya ve topluma karşı savaşının bir anlatısıdır. Bu anlatı derinleşen tecrit rejimiyle yayılır. İmralı tecrit sistemi savaş politikalarında ısrarın bir sonucu değil, başlangıcıdır. Mücadele eden başta kadınları ve halkları, barış talep edenleri cezaevlerine gönderen faşizm, hapishanelerde her türlü hak gaspıyla halklar üzerindeki baskıyı arttırmaktadır.

Bizler savaşa karşı en geniş halk ittifakını , dayanışmayı büyütmek için Türkiye ve Kürdistan başta olmak üzere Ortadoğu ve dünyada halklarla yan yana geleceğiz. Savaşa karşı barışı savunmaya devam edeceğiz.”

Bedriye Kuş, sözlerini bugün saat 18.00’de Özgecan Aslan Meydanında yapılacak 1 Eylül etkinliğine çağrıda bulunarak sonlandırdı.

PİRHA/ MERSİN

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak