Alevi Haber Ajansi

‘Savaş suçlusu olarak yargılanacaklar’

PİRHA- Bursa Dersimliler Derneği Başkanı Hediye Zengin, 16 Nisan’da yapılacak olan referandumu değerlendirdi. 16 Nisan’da yapılacak olan bu referandumun bir seçim olmadığının altını çizen Zengin, “Bu aslında kimlikleri, toplumları, özgürlükleri ve demokrasiyi yok etme çalışmasıdır” dedi. 

Bursa Dersimliler Derneği Başkanı Hediye Zengin, 16 Nisan’da yapılacak olan referanduma ilişkin PİRHA’ya konuştu.

“MİLLETVEKİLLERİNİN TUTUKLANMASI DEMOKRASİYE BİR DARBEDİR”

Zengin, sürecin buraya kadar gelmesinde iktidar kadar muhalefetin de suçluluk payı vardır. Bugün milletvekillerinin tutuklanıp yargılanması demokrasiye bir darbedir diyen Zengin, “Daha önce de 7 Haziran seçimlerini sindiremeyen iktidar doğu bölgesinde savaş çığırtkanlığı yapıp bölgede katliamlara ve ölümlere yol açmıştır. Ancak batı buna kulaklarını tıkayıp duymadı. Suruç’ta başlayan ve Ankara ile devam eden birçok katliam yaşandı” diye konuştu.

Zengin, “Bugün FETÖ terör örgütü adı altında bir yapı ortaya çıkardılar. Ancak FETÖ terör örgütü dedikleri bu örgüt aslında kendileridir” ifadesini kullandı.

“DÜZENİN ÇARKINI ÇEVİRECEĞİZ VE KAZANACAĞIZ”

Zengin son olarak şunları ekledi:

“Bu referandumda boykot kararlarının olmamasına seviniyorum ve Hayır kampanyasının güçlü olduğuna inanıyorum. Bu düzenin çarkını çevirmeyi başaracağız ve kazanacağız. Onlar da demokrasi karşısında savaş suçlusu olarak yargılanacaktır buna inanıyorum.”

İsmet SEFER

HABERİN VİDEOSU

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak