Alevi Haber Ajansi

İnananların, direnenlerin, hayalini kuranların, evlat bekleyenlerin ziyareti; Sersem Baba-VİDEO

PİRHA- Hubyar Sultan Ocağı mensubu Hüseyin Kelleci, Hubyar Köyünde ‘Sersem Baba’ olarak bilinen ziyaret yerinin çok sayıda insanın uğrak yeri olduğunu belirti. Kelleci, “Özellikle çocuğu olmayan ya da derdi olan herkes, burayı ziyaret eder. Sersem Baba inananların, direnenlerin, hayalini kuranların, evlat bekleyenlerin yeridir” dedi.

CAN TV program sunucusu Hüseyin Kelleci, Tokat’ın Almus İlçesi Hubyar Köyü’ndeki Sersem Baba ziyaretine yapılan yoğun ziyaretler hakkında bilgi verdi.

Sersem Baba’nın bölgede yaşayanlar için önemli bir ziyaret yeri olduğunu aktaran Kelleci, “Sersem Baba inananların, direnenlerin, hayalini kuranların, evlat bekleyenlerin yeridir. Burada doğanın içerisinden çıkan çok kutsal bir böcek var ancak herkese gelmez, görünmez. Bu kutsal böcek, suyla birlikte gelir buraya. Çocuğu olmayanlar, bu böceği alır yutar ve seneye çocuğuyla birlikte tekrar buraya gelir. Bugüne kadar bu ziyarete hep yoğun ilgi olmuştur” dedi.

Hüseyin Kelleci, Hubyar Köyü’ndeki yüksek dağdan çıkan iki su kaynağının Sersem Baba’nın bulunduğu yere aktığı bilgisini vererek, “Birinden berrak su, diğerinden ise böcekli su akar” dedi.

“ERENLERİMİZİN SAYESİNDE YAŞIYOR NEFES ALIYORUZ”

Almus İlçesi Görümlü Köyü’nden Kul Himmet Derneği Yönetim Kurulu üyesi Şakir Çoban da Sersem Baba’yı ziyaret edenler arasında yer aldı. Şakir Çoban, ziyaretin nedenini ise şu sözlerle ifade etti:

“3-4 senedir çocuk istiyoruz olmuyor. Pir Baba Sultan Ocağı olan Sersem Baba’ya geldik ve burada bir kurban kestik. Eğer çocuğumuz olursa seneye de kurbanımızı getirmek istiyoruz. Bugün yaşıyor, nefes alıyorsak pirlerin, erenlerin sayesindedir. Hepsine aşkı niyazlarımı sunuyorum.”

Baba Cuma Çoban ise, “Niyetlerimiz kabul olsun. Şakir oğlumun bir çocuğu olsun niyetiyle dilek dilemek için geldik. Çocuğumuz olursa seneye buraya kurbanla birlikte geleceğiz” diye konuştu.

Cebrail ARSLAN /TOKAT

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak