Alevi Haber Ajansi

Mersin’de Gülistan Doku futbol turnuvasında final: ‘Gülistan’ın bulunmasını istiyoruz’-VİDEO

PİRHA- Gülistan Doku adına Mersin’de düzenlenen futbol turnuvasının final maçı oynandı. Kadın takımı oyuncularından Mizgin Çelik, bu turnuva ile Gülistan’ın bulunması adına farkındalık yaratmak istediklerini belirterek, “Arkadaşımızın bulunmasını istiyoruz. Gülistan Doku nerede diye sormaktan vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Gençlik Meclisi’nin 5 Ocak 2020 tarihinden bu yana haber alınamayan Gülistan Doku adına düzenlediği futbol turnuvasının final maçı Mersin’de oynandı.

Maça DEM Parti il, ilçe yöneticileri ve çok sayıda kişi katıldı. Sahaya, “Gülistan Doku nerede?” ve “Genç kadınlar vuruyor, yer gök” inliyor pankartları asıldı. “Beritanların direnişi sahalarda yankılanıyor” pankartı ise maç öncesi polis tarafından indirildi.

26 Haziran’da başlayan turnuvada 35 takım yarışırken, kadın ve erkek grupların final müsabakaları oynandı.

“AMACIMIZ GÜLİSTAN DOKU’NUN BULUNMASI”

Kadın takımı oyuncularından Mizgin Çelik, Gülistan Doku’nun tüm çabalara rağmen 4 yıldır akıbetinin bilinmediğine dikkat çekti. Gülistan’ın bulunması adına farkındalık yaratmak amacıyla turnuvanın oynandığını söyleyen Çelik, “Arkadaşımız dört yıldır kayıp ve bulunması için birçok eylemler, çalışmalar yürüttük fakat hiçbir ses alamadık. Bu nedenle yaklaşık 2 aydır bu futbol turnuvasını yürütüyoruz. Gülistan Doku’yu unutmadığımızı göstermek adına birçok kentte maçlar düzenlendi. Gülistan’ın bulunması için etkin bir çalışma yürütülsün istiyoruz. Arkadaşımız bulunana kadar nerede olduğunu sormaktan vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Kadına yönelik şiddetin, kaçırılmaların, kaybedilmelerin arttığına ve devletin caydırıcı tedbirler almadığına değinen Çelik, bütün kadınlara “şiddete karşı ayaklanma” çağırısında bulundu.

Final maçının ardından kazanan takımlara Barış Anneleri ve DEM Parti İl Eşbaşkanları tarafından madalya ve kupa verildi. Turnuva, Jin, jiyan azadi sloganları ile sona erdi.

Fatoş SARIKAYA/ MERSİN

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak