Alevi Haber Ajansi

‘Cemevlerimiz, inancımız için Hayır’

PİRHA –  Başkanlığı öngören anayasa 16 Nisan’da halk oylamasına gidecek. Referandum sürecine ilişkin Alevi kadınlara mikrofon uzattık. Kadınlar, “Çocuklarımız için ve geleceğimiz için ‘Hayır’ diyeceğiz” dedi. 

Geçtiğimiz gün 14. duruşması görülen Sultangazi Pirsultan Abdal Cemevi duruşmasına katılan Alevi kadınlar PİRHA’ya konuştu. Kadınlar yaklaşan referandumda neden ‘Hayır’ diyeceklerini gerekçeleriyle anlatılar.

          “ALEVİ SUNNİ AYIRMASINLAR”

  • Türkiye için, vatan için, çocuklarımızın geleceği için ‘Hayır’ diyorum.
  • Neden bir kişi yönetiyor Türkiye’yi. Bu kadar insanlarımızın haklarını alıyor, tek kendisi lider oluyor. Olamaz, herkes onun gibi bir insan, herkes onun gibi bir vatandaş bu ne olacak ? İlerisi nereye kadar gidecek? Çocuklarımız için ‘Hayır, Hayır, Hayır’ diyorum.
  • Diktatörlüğe ‘Hayır’ diyoruz. Hiçbir zaman bu ülkeyi tek bir kişi yönetemez. Biz camilere dokunmuyoruz, onlar da bizim cemevlerimize dokunmasınlar. Buna karşı her zaman ‘Hayır’ diyoruz.
  • En kısa yoldan Azerbaycan’ı örnek almak istiyor. Başkan ne yaptı? Eşini yardımcı yaptı. Bizim başkanımız ne yapacak? Damadını, kardeşini, yakınını yardımcı yapacak. Senin gibi, doğudan gelen, Antalyalı, Antakyalı biri olmayacak. Bunun için ‘Hayır’ diyorum.
  • Gençlerimizi düşünüyorum, geleceğimiz gençlerimiz. Biz artık geldik gidiyoruz. Gençlerimiz için ‘Hayır’ diyorum.
  • Her şeye ‘Hayır,’ özgürlüğe ‘Evet’ diyoruz. Kardeş gibi yaşayalım. Alevi sunni ayırmasınlar. Alevilere hak tanısınlar.

           “DİNİ SİYASETE ALET EDİYORLAR”

  • Dini siyasete alet ediyor. Tek adam istemiyoruz, geleceğimizden korkuyoruz. Cemevi hakkımızı elimizden almak istiyor. İnsanlarımızı bölüyor. Cemevlerimizin özgürlüğünü istiyoruz. İnsanların özgürlüğü kısıtlamasın. Onun için ‘Hayır’ diyoruz.
  • Cumhurbaşkanı madem tarafsızsınız, tarafsızca davranın. Cemevlerimize, kanallarımıza dokunmayın. Herkes dinini, inancını, ibadetini bildiği ve istediği gibi yapsın.
  • Çocuklarımız askerliğini yapıyor. Vergimizi ödüyoruz. Cemevlerini yapmak için kendi cebimizden ödüyoruz, devletten para almadık, camiler yapılırken devlet yardım ediyor. Pir Sultan’ın dediği gibi “Dönen dönsün ben dönmesem yolumdan” biz haklarımızı arayacağız, haklıyız kazanacağız. Oyumuza da ‘Hayır’ diyeceğiz.  Özgürce yaşamak istiyoruz biz Türkiye’de. (S.A)

HABERİN VİDEOSU

 

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak