Alevi Haber Ajansi

Kayyum kararına Adıyaman’dan tepki: Halkın iradesine el koymaktır-VİDEO

PİRHA-DEM Parti Adıyaman İl Örgütü, Hakkari Belediyesi’ne kayyum atanmasını protesto etmek için basın açıklaması düzenledi. Parti İl yönetimi, karara tepki göstererek, “Van’da denendi, halkın duvarına çarptı. Hakkari’de yine, yeni bir darbe! Kayyum halkın iradesine el koymadır, demokrasi bilincini ve mücadelesini hep birlikte yükseltmeliyiz.” ifadesinde bulundu.

Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış’ın sabah saatlerinde gözaltına alınması ardından belediyeye de kayyum atandı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Adıyaman İl Örgütü, kayyum kararını protesto etmek için Demokrasi Parkı’nda basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasını okuyan Adıyaman Dem Parti İl Eş Başkanı Hüseyin Çoşkun, “AKP’nin, seçilmiş belediye başkanını görevden alarak kayyum rejiminde ısrar etmesi sadece halk iradesine değil, halkın demokrasiye ve seçimlere olan inancına da darbe vurmaktadır.” diyerek verilen kararın ne hukuka ne de demokrasiye uymadığını söyledi.

“DEMOKRASİYE OLAN İNANCA DA DARBE VURMAKTA”

Hüseyin Coşkun, AKP iktidarının “irade gaspına, darbeciliğe” başvurduğunu söyleyerek şöyle devam etti:

“31 Mart seçimlerinde halkın büyük desteğiyle seçilen belediye başkanı, Cumhurbaşkanı tarafından atanmış İçişleri Bakanı’nın kararıyla görevden alınarak yerine atanmış valinin getirilmesi, AKP’nin demokrasiye ve halk iradesine bakışının özetidir. Belediyelerin seçilmişler tarafından değil, kayyumlar tarafından yönetilmek istenmesine karşı en büyük tepki, 31 Mart 2024 seçimlerinde bizzat halk tarafından verilmiştir. Yerel seçimlerde yaşadığı büyük yenilgiye rağmen AKP’nin, seçilmiş belediye başkanını görevden alarak kayyum rejiminde ısrar etmesi sadece halk iradesine değil, halkın demokrasiye ve seçimlere olan inancına da darbe vurmaktadır. Sandıkta kaybedileni demokrasi dışı yollarla gasp etmeye çalışmak, bunu alışkanlık haline getirmek, bu sistemin siyasal ahlak düzeyini çarpıcı biçimde gözler önüne sürmektedir.”

“DEMOKRASİ BİLİNCİNİ TEKRAR YÜKSELTMELİYİZ”

İktidarın, kendi partisinden olmayan tüm yerel yönetimler üzerinde “korku ve tehdit unsuru” oluşturduğunu ifade eden Coşkun, “Yaşanan bu demokrasi ayıbından, halk iradesine vurulan bu darbeden derhal vazgeçilmelidir. Hukuk dışı yollarla, baskı ve zor yöntemleriyle muhalif siyasetçileri etkisizleştirme anlayışı terk edilmelidir. Demokratik sistemlerin en temel meşruiyet kaynağı olan sandığın itibarsızlaştırması çabalarından vazgeçilmelidir. Van’da denendi, halkın duvarına çarptı Hakkari’de yine, yeni bir darbe. Kayyum, halkın iradesine el koymadır. Demokrasi bilincini ve mücadelesini hep birlikte yükseltmeliyiz. Sandıkla gelen sandıkla gider.” diye konuştu.

PİRHA/ADIYAMAN

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak