Alevi Haber Ajansi

Pusula gözaltısına ‘Tosunpaşalı’ savunma!

PİRHA- Mersin’de ‘ÖRNEKTİR’ yazılı pusulalarla çalışma yapan Yeşil Sol Partililere gözaltı. Gözaltına alınıp ifadesi alınan Ayşe Aydoğan, yaşanan durumu ‘absürt’ olarak yorumlayarak, ifadesinde Kemal Sunal ve Şener Şen’in başrolde oynadığı “Tosun Paşa” filmine atıfta bulundu. 

Seçime sayılı günler kala, siyasilerin dili sertleşirken, sokakta başta Yeşil Sol Parti olmak üzere muhalefet partilerine dönük saldırılarda devam ediyor.

Sertleşen seçim atmosferinde ‘absürt’ olaylar da yaşanıyor.

Seçim çalışmaları kapsamında Mersin’in Akdeniz ilçesinde Yeşil Sol Parti adına pusula çalışması yapan Ayşe Aydoğan’ın aracı ‘şüpheli’ denilerek polis tarafından durduruldu.

Aracın içerisinde bulunan ve üzerinde ‘ÖRNEKTİR’ yazan pusulaları gerekçe gösteren polisler Ayşe Aydoğan’ı gözaltına aldı. Kazanlı Polis Karakolu’na götürülen Aydoğan, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Aydoğan, yaşadıklarını PİRHA’ya anlattı.

Yaşanan duruma anlam veremediğini ve pusulaların üzerinde büyük ve kalın harflerle ‘ÖRNEKTİR’ yazdığını söylemesine rağmen tutunak tutulup ifadesi alındığını aktaran Aydoğan, “Devletin saygın ve ciddi olduğunu düşündüğüm bir makamının, böylesi bir “Evrakta sahtecilik” gibi ciddi suçlama ile karşılaşınca, bu durumun absürtlüğünü göstermek adına Kemal Sunal ve Şener Şen’in başrolde oynadığı “Tosun Paşa” filmine atıfta bulundum” dedi.

Aydoğan’ın avukatı Mehmet Altuntaş da, böyle bir durumla karşılaşmanın şaşkınlığını yaşadıklarını ve bu gayriciddi uygulamaya karşı, savunma yapmanın anlamsızlığını göstermek adına Seferoğulları ve Tellioğulları benzetmesini yaptıklarını ifade ederek, “Amacımız bu uygulamanın ne kadar absürt olduğunu anlatmak, seçim çalışmalarını kriminalize etme çabalarını boşa çıkarmak, yargının ve kolluğun geldiği noktayı göstermekti. Ciddiye alıp savunma yapmak anlamsızdı. Bizde bu yola başvurduk” diye belirtti.

Diren KESER/MERSİN

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak