Alevi Haber Ajansi

‘Sorunlarımız çözülmedi, yetkililer nerede?’-VİDEO

PİRHA – Samandağ Şutaşı Mahallesi’ndeki depremzedeler, yetkililerin kendilerini yalnız bıraktığının altını çizerken, depremzede bir yurttaş yaklaşan seçimde daha önce oy verdiği AKP’ye bir daha oy vermeyeceğini dile getirdi.

6 Şubat tarihinde 11 ili ve 13 milyon insanı etkileyen ve büyük felakete yol açan depremde on binlerce yurttaş hayatını kaybedip, yüz binlercesi yaralanırken, milyonlarca insan yaşam alanlarını terk etmek zorunda kaldı. Kalanlar ise zor koşullarda yaşama tutunmaya çalışıyor. Alevi kurumları, emek-meslek örgütleri ve dayanışma grupları ise deprem bölgesinde depremzedelere destek olmaya devam ediyor.

Hatay’ın Samandağ ilçesi Sutaşı Mahallesi’nde yaşayan depremzedeler, sorunlarının devam ettiğini depremden bu yana belediye, devlet ve siyasetçiler tarafından çadır, hijyen gibi konularda yalnız bırakıldıklarını belirtti.

Cumhurbaşkanının ‘helalleşme’ sözüne ilişkin, “Bizi depremin ilk gününden bu yana yalnız bırakan cumhurbaşkanına hakkımızı helal etmiyoruz” dedi.

Yaklaşan seçimlere dair de konuşan ve daha önce AKP’ye oy vermiş olan yurttaşlar, “Neredeler. Biz Alevi olduğumuz için ayrımcılık yapılıyor. Bir kaç defa oyumu AKP’ye verdim. Seçimlerde artık vermeyeceğim” diye konuştu.

Rohat EMEKÇİ-Kamil Murat DEMİR/SAMANDAĞ

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak