Alevi Haber Ajansi

Soma davasında sona yaklaşıldı

Manisa’nın Soma ilçesinde 301 madencinin yaşamını yitirdiği iş cinayeti ile ilgili açılan davanın 15’inci duruşması görülmeye başladı. Duruşma öncesi açıklama yapan avukat Can Atalay, davada sona yaklaşıldığını ifade ederek, dayanışma çağrısında bulundu.

Manisa’nın Soma ilçesinde 301 madencinin yaşamını yitirdiği iş cinayeti ile ilgili 6’sı tutuklu 46 kişinin yargılandığı davanın 15’inci duruşması Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı. Tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları ve müşteki avukatlarının hazır bulunduğu duruşmaya, çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile yaşamını yitiren maden işçilerinin yakınları izleyici olarak katıldı.

“DOSYALAR BİRLEŞTİRİLDİ” 

Duruşmada, şirketin patronu ve eski Yönetim Kurulu Üyesi Alp Gürkan, Genel Müdür Teknik Yardımcısı Hayri Kebapçılar, Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yiğit, İş Güvenlik Uzmanı Murat Bodur, Acil Durum Yöneticisi Haluk Evinç hakkında açılan “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma” davası ile devam eden ana dava dosyasının birleştirildiği belirtildi. Duruşmada birleşen dosyadaki sanıklar Alp Gürkan, Mustafa Yiğit, Hayri Kebapçılar, Haluk Evinç, Murat Bodur’un çeşitli mahkemelerde talimatla alınan ifade tutanakları okundu. İfade tutanaklarının okunmasının ardından duruşmaya 1 saat ara verildi.

Aradan sonra duruşma daha önce bilirkişi raporuna karşı beyan için süre isteyen sanık Can Gürkan’ın rapora karşı beyanları ile devam edilecek. Öte yandan bu duruşma grubunda hayatını kaybedenlerin yakınlarının avukatları da davanın esasına ilişkin son beyanlarını sunacak.

KATLİAM BİR KEZ DAHA KINANDI

Duruşma öncesi ise Akhisar Tren İstasyonu önünde toplanan madenci yakınları duruşmanın görüldüğü Bülent Ciğeroğlu Kültür Merkezi önüne yürüyüş düzenledi. Üzerinde yaşamını yitiren madencilerin isimleri bulunan “Unutmadık unutturmayacağız” yazılı pankart taşınan yürüyüşte, sık sık “Soma’nın hesabı sorulacak” ve “Soma’yı unutma unutturma” sloganları atıldı. Yürüyüşün ardından açıklama yapan avukat Can Atalay, davada son düzlüğe girildiğini belirterek, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da kendilerinin yalnız bırakılmamasını istedi.

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak