Alevi Haber Ajansi

Sancar: Hatay’da devlet yok, yıkım var

PİRHA-Antakya ve Samandağ ilçelerinde deprem sonrası yaşanan yıkımı gözlemleyen HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Hatay’da devlet ve iktidarın olmadığını, büyük bir yıkım ve acının olduğunu vurguladı. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, depremin yıkım yarattığı Hatay’ın Antakya ve Samandağ ilçelerinde ziyaretlerde bulundu. Sancar’da HDP milletvekilleri Tülay Hatimoğulları, Züleyha Gülüm, Hüseyin Kaçmaz’ın yanı sıra HDP Hatay, Adana ve Mersin il eş başkanları ve partililer eşlik etti. Antakya’da Armutlu Mahallesi’nde yaşanan yıkımı gözlemleyen Sancar, yurttaşlara da sohbet etti.

Gözlemlerin ardından açıklama yapan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, depremin etkisini bölgeye gelince doğrudan gördüğünü belirtti. Antakya’nın tamamen kaderine terk edilmiş durumda olduğunu belirten Sancar, “Geçtiğimiz bölgelerde pek çok yıkılan bina gördük. Ama kurtarma çalışması yoktu. İnsanlar sokakta kalmış. Barınma, ısınma imkanları, şu, ekmek, çadır yok. Kısacası burada devlet, iktidar yok. Acı, öfke ve elimizde olan tek imkan dayanışma var. Ancak yardımların da her türlü yöntemle engellenmeye çalışıldığını görüyoruz. 1999 Gölcük depreminin yaralarını sivil dayanışma ile sarabilmiştik. Fakat şimdi ona da imkan verilmiyor. Yine de haklarımıza yaralarını sarmak için el ele vermeye çağırıyoruz” dedi.

DAYANIŞMA ÇAĞRISI

Felaketin boyutlarının çok büyük olduğuna da dikkati çeken Sancar, “Deprem bir doğal felaket. Ama onu toplumsal yıkıma ve insani trajediye dönüştüren yönetimlerdir. Eğer tedbirler önceden alınsa, acil yardım ve müdahale çalışmaları hızla organize edilse, bu kadar büyük can kaybı olmazdı. Ülkenin kaynakları insanca yaşam ve bu tür felaketler için kullanılsaydı yıkım bu kadar olmazdı. Bizim şimdi ki görevimiz dayanışmayı yükseltmek. Düzenin yıktığı yerleşim ve hayatları birlikte inşa edeceğiz. Bu düzenin yıkıma devam etmemesi de bizlerin mücadelesiyle olacak. Kayıplarımız için baş sağlığı diliyor, geriye kalanlara sabır diliyoruz. Bu ülkeyi bu yıkımdan hep birlikte çıkarmak hepimizin boynunun borcudur” diye konuştu.

Heyet ardından Samandağ ilçesine geçerek burada ziyaretlerde bulundu.

PİRHA/HATAY

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak