Alevi Haber Ajansi

HDP’li Bülbül: Bizim için zindan da bir meydan da bir-VİDEO

PİRHA – HDP Milletvekili Kemal Bülbül, Meclis’te İstanbul’dan İngiltere’ye gideceği sırada seyahat yasağı getirilmesine dair konuştu. Bülbül, “Bakın ben Hallacı Mansur’un torunuyum. Bizim için zindanda bir meydan da bir” diyerek tepki gösterdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, Londra’da yapılacak CANTV ile dayanışma gecesine katılmak için 13 tarihinde Sabiha Gökçen Havalimanı’na gitti. Bülbül hakkında oluşturulan Tebliğ Tebellüğ Tutanağı’nda “…sorgulama sonucu yurt dışına çıkışına engel idari tedbir olduğu anlaşılmış, 5682 sayılı Pasaport Kanunu’nun 22. Maddesi gereği çıkışına izin verilmemiş, bu tedbir kaldırılmadan yurt dışına çıkış yapamayacağı tebliğ edilmiş olup; İş bu tutanak tarafımızdan tanzim edilerek okunup doğruluğu anlaşıldıktan sonra birlikte imzalanmıştır.” denildi.

“BİZİM İÇİN ZİNDANDA BİR MEYDAN DA BİR”

HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, yurt dışına çıkışı engellenmesine dair konuştu. Meclis genel kurulunda yaptığı konuşmada, yasağın kanunsuz ve keyfi olduğunu belirten Bülbül, şunları söyledi:

“Tahdit var. Ne tahdidi? Nerede? Uyduruk. Geldik Ankara’da ilgili görüşmeleri yaptık. Ve olmadığı ortaya çıktı. Bir hafta sonra yurt dışına gittik. Ondan sonra üç kere gittim. Geçen cuma günü gene Sabiha Gökçen Havaalanı’na gittim. Gene bekliyoruz. Biraz sonra bir tane hırpa anı geldi. Ya burada diyor ki atanmış bakanların seçilmiş vekiller üzerine tahakkümü varken, atanmış bakanı bırakın, sokakta bir polis, bir bekçi, herhangi bir sivil faşist, birbirlerinden güç alarak bize hakaret ediyor. Bundan ne zevk alıyorsunuz? Bunun neresi hoşunuza gidiyor? Utanç verici bir şey. Bir tane rütbesi dahi belli olmayan bir polis gelmiş bana diyor ki yurt dışına çıkamazsın. Ve benim haklarım, engelleniyor, ben yurt dışına çıkamıyorum. Soruyorum, arıyorum, herhangi bir tahdit yok. Herhangi bir engel yok. Yarın da ilgili nüfus idaresine, ilgili birime gidip bakacağım. Şimdi kaçacak diyorsanız. Bakın ben Hallacı Mansur’un torunuyum. Bizim için zindanda bir meydan da bir.”

PİRHA/ANKARA

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak