Alevi Haber Ajansi

Alevilerden kurultay öncesi sosyal medya kampanyası: 25 Aralık’ta buluşuyoruz!

PİRHA-Aleviler tarafından 25 Aralık Pazar günü İstanbul Yenikapı’da gerçekleştirilecek olan Büyük Alevi Kurultayı öncesi sosyal medya kampanyası yürütülüyor. #AleviKurultayı etiketiyle Twitter’dan kurultaya çağrıda bulunuluyor. 

İstanbul Yenikapı’da “Laik ve demokratik bir Türkiye için buluşuyoruz” sloganıyla 25 Aralık Pazar günü gerçekleştirilecek olan “Büyük Alevi Kurultayı” öncesi sosyal medya kampanyası düzenleniyor. #Alevikurultayı etiketiyle yapılan paylaşımlardan öne çıkanlar şöyle:

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı: Folklorik öğe değiliz. Kültür Bakanlığı’na sığmayız. Büyük Alevi Kurultayı’nda buluşuyoruz.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Merkezi: “Cemevlerimizden elinizi çekin!” demek için 25 Aralık Pazar günü 10:00’da Yenikapı Gösteri Merkezinde #AleviKurultayı’nda buluşuyoruz.

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkanı Mustafa Aslan: #AleviKurultayı laik, demokratik bir Türkiye için 25 Aralık’ta İstanbul Yenikapı Kapalı Sanat ve Gösteri Merkezi’nde buluşalım.

Alevi Dernekleri Federasyonu (ADFE) Genel Başkanı Celal Fırat: Bizi asimile etmeyi hedefleyen yasalara ve kararnamelere karşı Büyük Alevi Kurultayı’nda buluşuyoruz. Lütuf değil, hakkımız olanı istiyoruz. 

PSAKD Genel Başkanı Cuma Erçe: Bizi asimile etmeyi hedefleyen yasalara ve kararnamelere karşı Büyük Alevi Kurultayı’nda buluşuyoruz.

Sanatçı Arif Sağ: 25 Aralık’taki Alevi kurultayında buluşalım. Bence herkes bu toplantıyı ciddiye almalı.

CHP PM üyesi Eren Erdem: Hangi fikir ve düşünceden olursanız olun davetlisiniz. Bu ülkede Aleviler var. İnançları inkar edilen, hatta hükümet tarafından “tarif edilen…” Eşitliği savunmak için Alevi olmanıza gerek yok. Adil olmanız yeter. Bu sebeple, tüm Can’lar #AleviKurultayı’na davetlidir.

Gazeteci Sezgin Kartal: Artık yeter, yüz yıllık saygısızlık bitsin istiyoruz! Eşit, özgür, demokratik ve laik bir ülke için: Büyük #AleviKurultayı‘nda buluşuyoruz! 

Gazeteci Dilek Odabaş Bakır: Ne Kültür Bakanlığı Ne de Diyanet! Alevilik yasalarınıza da torbanıza da sığmaz!

17+ Alevi Kadınlar: Bizler Kadıncık Ana’nın torunlarıyız. Pir Sultan’ın, Börklüce’nin, Zarife Hanım’ın. Zulme baş eğmeyiz. Alevilik Aleviliktir, torbaya sığmaz.

Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Genel Sekreteri Yeşim Kantekin: Sizlerin tanımlamalarının çok ötesindeyiz. Maddenin cevheri menem. Dağa ummana sığmazam. Can ile cihan menem. Dünya ile zaman menem. Ama gel gör ki ne dünyaya, ne de zamana sığmazam.

PİRHA / İSTANBUL

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak