Alevi Haber Ajansi

İran’da halk isyanı büyüyor-VİDEO

İran’da Jîna Emînî’nin katledilmesiyle başlayan halk isyanı büyüyor. 

Jîna Mahsa Emînî’nin katledilmesine karşı başlayan halk ayaklanması İran’ın birçok kentinde devam ediyor. 46’ncı gününe giren halk isyanı, Sine, Urmiye, Kirmaşan, Qesiri Şirin, Seqiz, Meriwan, Mahabad, Bokan, Serpêlê, Zehaw, Miyandiwa ve Brucirdi Loristan kentlerinde çeşitli protestolarla dün de sürdü.

Sine’nin birçok mahallesinde gençler ateş yakarak yolları trafiğe kapattı. Sine’de Efşin Mirweti adlı gencin İran rejim güçleri tarafından yaralı olarak gözaltına alınarak katledildiği haberinin paylaşılmasının ardından çok sayıda Sineli yurttaş hastane önünde toplandı. Halk ile rejim güçleri arasında şiddetli çatışma çıktı. Ayrıca rejim güçlerinin Sine Üniversitesi öğrencilerinin evlerine baskın yaptığı ve en az 8 öğrenciyi darp ederek yaraladığı belirtildi.

İran’ın birçok kentinde de dün binlerce insan sokaklara çıktı. Zahidan şehrinde İran rejim güçleri protestoculara doğrudan ateş açtı. Edilen bilgilere göre, Zahidan’da 2’si çocuk 3 kişi katledildi, 45 kişi yaralandı.

Tahran, Erak, Tonkabon, Amul, Babol, Serawan ve Êranşar’da da protestolar yapıldı.

İran İnsan Hakları Örgütü’nün verilerine göre, Doğu Kurdistan ve İran’daki halk devriminde 34’ü çocuk 253 kişi katledildi.

(HABER MERKEZİ)

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak