Alevi Haber Ajansi

Gözaltına alınan gazeteci Zeynep Kuray serbest bırakıldı

Gazeteci Zeynep Kuray, Emlak Konut önünde eylem yapan işçilerle birlikte gözaltına alındı. Kuray daha sonra karakoldan serbest bırakıldı. 

Gazeteci Zeynep Kuray, İstanbul Ataşehir Finans Merkezi’ndeki Halkbank Plazası’nı yapan ana firma YDA GROUP’un şantiyesinde, çalışan işçilerin eylemini takip ettiği sırada gözaltına alındı.

İnşaat işçileri çalışma koşullarına ve verilmeyen haklarına karşı önceki gün başlattıkları eyleme Emlak Konut GYO önünde devam etti.

Polisin müdahalesi sonucunda, çok sayıda işçi gözaltına alınırken, haber takibi için alanda bulunan gazeteci Zeynep Kuray da gözaltına alındı. Kuray gözaltıyı sosyal medya hesabından duyurdu.

MESLEK ÖRGÜTLERİNDEN TEPKİ

Kuray’ın gözaltına alınmasına meslek örgütleri tepki gösterdi ve meslektaşlarının serbest bırakılmasını istedi.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Emlak Konut önünde anayasal hakkını kullanarak eylem yapan, parasını isteyen 10 inşaat işçisi için utanmadan bu kadar polis toplamışsınız, bir de emekçinin sesini duyuran Zeynep Kuray’ı gözaltına alıyorsunuz. Meslektaşımızı derhâl serbest bırakın” dedi.

DİSK Basın-İş’ten de “İnşaat işçilerinin hak gasplarına karşı eylemini takip eden üyemiz Zeynep Kuray gözaltına alındı. Emek mücadelesinin sesini gazetecileri gözaltına alarak susturamazsınız. Arkadaşımızı derhal serbest bırakın!” diye belirtti.

Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu ise, “Kanunsuzluk olarak bizim gördüğümüz, işçi eylemi sırasında Zeynep Kuray’ın veya diğer medya temsilcilerinin kamuoyunu bilgilendirme çabaları değil, tam bir keyfiyet altında gazetecilere müdahale edilmesidir. Kuray serbest bırakılmalıdır!” diye konuştu.

Kuray karakoldaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Twitter’dan “Karakoldan serbest bırakıldım. İnşaat işçilerinin haklarını gaspeden Emlak Konut GYO patronları bir sivil polisin yönlendirmesiyle hakkımda ‘kamu malına zarar verme’ iddiasıyla şikayetçi oldular” diye yazdı.

(HABER MERKEZİ)

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak