Alevi Haber Ajansi

Pertek’in Tanz köyünde Yerğat buluşması ve Xırmaçık şenliğinde nohut hasadı yapıldı-VİDEO

PİRHA-Dersim Belediyesi ve Ovacık Doğal Kooperatifi tarafından Dersim’in Pertek ilçesine bağlı Tanz (Tozkoparan) köyünde ‘Yerğat Buluşması ve Xırmaçık Şenliği’nde nohut hasadı yapıldı.

Dersim Belediyesi ve Ovacık Doğal Kooperatifi tarafından Dersim’in Pertek ilçesinin Tanz (Tozkoparan) köyünde Yerğat Buluşması ve Xırmaçık Şenliği’nde nohut hasadı yapıldı.

Tanz’da ekilen nohut tarlasında gerçekleştirilen etkinliğe Dersim Belediyesi, Ovacık Doğal Kooperatifi ve kadın tarım emekçileri katıldı.

“YERĞAT GELENEKLERİMİZDE VAR”

Yerğat’ın geleneklerinde olduğunu vurgulayan Mehmet Akın, “Eskiden köylüler buğday, arpa, nohut ekerdi ve kendi tarlalarını bitirdikten sonra komşularının tarlasına yardım ederdi” diye belirtti.

İlkbaharda toprakla buluşturdukları tohumun hasadını yaptıklarını söyleyen Ovacık Doğal Kooperatifi’nden Çağdaş Kayaoğlu ise, “Ekonomik krizin derinleştiği bir dönemde bizim amacımız insanların yeniden topraklarına ve üretime geri dönmesidir” dedi.

Tarla biçimi sonrasında Musa Baki ve Zeynep Kılıç tarafından müzik dinletisi verildi.

PİRHA/DERSİM

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak