Alevi Haber Ajansi

PSAKD Başkan’ından PİRHA’ya ziyaret: İhtiyaç vardı

PSAKD Genel Başkanı Gani Kaplan ve beraberindeki heyet, Pir Haber Ajansını ziyaret etti. Kaplan,  “KHK’lerle kapatılan Tv10’dan sonra oluşan boşluktan kaynaklı böyle bir haber ajansına Alevi toplumunun ihtiyacı vardı” dedi.

“TV10 KAPATILINCA BOŞLUK OLUŞTU”

Gani Kaplan TV10’un Alevi hareketinde Alevi örgütleri ve Alevi toplumu açısından önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayarak, “TV10’un yayın hayatına hükmet tarafından son verilince biz bu boşluğu özellikle PSAKD örgütleri kurumlarında, sokağa çıktığımızda, Anadolunun köylerine gittiğimizde gördük. 90 yaşında bir kadınla konuştum ‘kapatacak başka birşey bulamadılar mı bunlar, biz başka şeyler izleyemiyoruz dedi” diye konuştu.  Kaplan ayrıca,  “TV10, ülkenin en ücra köşelerine kadar giden bir televizyonumuzdu, oturmuş bir kadrosu vardı” ifadelerini kullandı.

“ALEVİ TOPLUMUNUN BÖYLE AJANSA İHTİYACI VARDI”

Alevi toplumunun böyle bir haber ajansına ihtiyacı olduğuna vurgu yapan Kaplan, “TV10’un kapatılmasıyla oluşan bu boşluğu PİRHA kapattı. Pir Haber Ajansı gerçekten umut edilen seviyeye gelir bu boşluğu doldurur” dedi.

“DESTEK VERECEĞİZ”

Alevilerin sesini duyuracak, haber anlamında piyasaya servis edecek ajansa ihtiyaç olduğunu söyleyen Kaplan, PSAKD olarak PİRHA’ya ellerinden gelen desteği vereceklerini kaydetti.


Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak