Alevi Haber Ajansi

‘Ben Alevi, eşim de Ermeni olduğu için AKP’li belediye, alacağım ihaleyi iptal etti’

PİRHA- AKP’li Bozdoğan Belediyesi tarafından düzenlenen halı saha ve kafeterya işletme hakkı ihalesinin, tek katılımcının Alevi bir iş insanı olması nedeniyle iptal edildiği iddia edildi. İhaleye katılan iş insanı Hüseyin Kavcı; “Bu ihalenin iptalinin asıl sebebi benim Alevi, eşimin de Ermeni asıllı olmasıdır” dedi.

Aydın’da AKP’li Bozdoğan Belediyesi tarafından düzenlenen halı saha ve kafeterya işletme hakkı ihalesi yapıldı. İhaleye katılan tek katılımcının Alevi bir iş insanı olması nedeniyle ihalenin iptal edildiği iddia edildi.

İhaleye katılan iş insanı Hüseyin Kavcı, iptal kararına karşı yaptığı itiraz nedeniyle Belediye Başkanı Ufuk Altıntaş tarafından, ‘Dua et ben burada başkanım, yoksa ya ölümüne ya da ölümüme’ sözleriyle tehdit edildiğini söyledi.

“BU SABAH EŞİM, BU İŞLERDEN VAZGEÇMEMİ İSTEDİ”

Alevi yurttaşların yaşadığı ‘Tahtacı Mahallesi’nden’ olduğunu söyleyen iş insanı Kavcı; “Bu ihalenin iptalinin asıl sebebi benim Alevi, eşimin de Ermeni asıllı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmamızdır. Daha bu sabah eşim bu işlerden vazgeçmemi, bir sabah uyandığımızda kapımızda kırmızı bir çarpı görmek istemediğini söyledi. Ben ise hemşerilerime güvendiğimi, böyle bir şeyin asla olmayacağını söyleyerek kendisini teskin etmeye çalıştım. Ayrımcılığa karşı hep birlikte kardeşçe, omuz omuza olduğumuzu ben zaten biliyorum. Ancak kötü niyetli insanlar gücü eline geçirince münferit olayları sistematik hale getirebiliyor. Kamuoyu tarafından bu bilinsin ki bu olaylar tekrar etmesin” dedi.

(HABER MERKEZİ)

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak